Acasă Actualitate Cătălin Voicu a fost condamnat definitiv la șapte ani de închisoare cu...

Cătălin Voicu a fost condamnat definitiv la șapte ani de închisoare cu executare

DISTRIBUIȚI

Fostul senator Cătălin Voicu a fost condamnat definitiv, luni, de instanța supremă, la șapte ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost judecat pentru corupție. Totodată, instanța a dispus majorarea pedepsei în cazul fostului judecător Florin Costiniu, de la trei la patru ani de închisoare cu suspendare, instanța stabilind un termen de încercare de nouă ani.
Omul de afaceri Marius Locic a rămas cu pedeapsa de patru ani de închisoare cu executare, dispusă în iunie 2012, de un complet de trei judecători de la instanța supremă.
În cazul lui Costel Cășuneanu, instanța a menținut pedeapsa de patru ani de închisoare cu suspendare, dar a majorat termenul de încercare la nouă ani.
Decizia Completului de cinci judecători al instanței supreme este definitivă, astfel că atât Cătălin Voicu, cât și Marius Locic urmează să fie încarcerați.

Fostul senator Cătălin Voicu este internat la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală.
Medicul Mircea Beuran a declarat luni pentru MEDIAFAX că fostul senator este internat cu diagnosticul rectoragie și anemie secundară, fiind supus unor investigații amănunțite întrucât are și alte suferințe, precum diabet, boală de inimă și obezitate.
Cătălin Voicu, Florin Costiniu, Costel Cășuneanu și Marius Locic au fost trimiși în judecată în 21 mai 2010, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, pentru trafic de influență, complicitate la trafic de influență, cumpărare de influență și, respectiv, fals în înscrisuri sub semnătură privată.
În 1 iunie 2012, Cătălin Voicu a fost condamnat de un complet de trei judecători de la instanța supremă la cinci ani de închisoare cu executare, Locic a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare. Florin Costiniu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, iar Costel Cășuneanu primit o pedeapsă de patru ani de închisoare cu suspendare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.