Acasă Actualitate Cati Andronescu – complice cu interesele fabricilor de diplome

Cati Andronescu – complice cu interesele fabricilor de diplome

DISTRIBUIȚI

Proiectul aberant de lege privind intrarea în universități și a celor care nu au luat BAC-ul încinge din nou spiritele pe malul Dâmboviței. Cu o ură furibundă, Ecaterina Andronescu, „mama“ acestui proiect de lege l-a amenințat pe ministrul Daniel Funeriu că-l va târî prin sălile de judecată, daca acesta nu își va cere scuze public pentru afirmațiile potrivit cărora fostul ministru social-democrat ar susține „interesele fabricilor de diplome care aduceau bani partidului“. „Eu cred ca domnul Funeriu fie acceptă soluția să prezinte public scuze pentru aceste acuzații, fie o să mă adresez justiției, pentru că eu consider că este o calomnie pe care nu o merit (…) Mi se pare că este absolut jignitor la adresa mea, am o carieră pe care am facut-o exclusiv în universitate, am muncit corect și cinstit în tot acești ani și mi se pare că nu pot să accept, indiferent cine, să mă acuze că am încurajat fabricile de diplome“, a declarat Ecaterina Andronescu, extrem de supărată pe succesorul său de la minister.
„Pot să dovedesc contrariul acestor acuzații și mai ales să se spună că am încurajat banii de diplomă ca să duc bani la partid. Niciodată n-am dus dus niciun leu la partid, nici măcar din contribuția mea personală pentru ca nu am fost un om care a dezvoltat afaceri în piața publică“, s-a mai plâns intelectuala PSD, garantată recent de Vanghelie. (…) . Reamintim că d-na rector, împreună cu dragii ei de colegi de partid, în frunte cu Victor Ponta,  ar vrea ca toți picații de la Bac sa fie prinși într-un fel de „struțo- cămilă“ de învățământ intermediar nici liceal, căci au terminat deja 12 clase, nici superior, căci nu se vor numi chiar studenți. Ei se vor putea înscrie la facultăți, particulare ce-i drept că doar acolo mai sunt locuri,  unde vor face și materie de studenție, dar și un fel de an pregătitor pentru a încerca din nou la bac anul viitor. Dacă atunci îl vor lua, le vor fi echivalate și creditele universitare obținute în anul universitar parcurs, dacă nu, vor fi trimiși în școli post liceale. Șmecheria este că nu vor face anul respectiv din banii lor ci plătiți din bani publici, adică, potrivit proiectului, „cu o finanțare corespunzatoare, cel puțin la nivelul ajutorului de șomaj“. Când ministrul de resort Daniel Funeriu a cerut ca cei trei inițiatori de la PSD să-și retragă proiectul de lege pentru că este o prostie și nu rezolvă nici o problemă,  acuzându-i că vor doar bani de la buget pentru profesorii de la universitățile particulare, toți cei trei semnatari au declarat că nu este adevărat amenințând chiar cu procese împotriva lui Funeriu.

Interese de familie

Dar să-i luăm pe rând. Cristian Dumitrescu a spus că domnia sa nu este profesor la nici o facultate și, prin urmare   nu poate fi acuzat că ar avea un interes. Ce a uitat acesta să declare a fost faptul că soția domniei sale, Corina Dumitrescu,  este rector la Universitatea „Dimitrie Cantemir“, deci interesul nu era personal, era  de familie. Și senatorul PSD Titus Corlățean are un interes direct în acest proiect de lege. Senatorul Corlățean este lector universitar atât  la Facultatea de Științe Politice de la Universitatea „Dimitrie Cantemir“, cât și  la Facultatea de Științe Sociale și Administrative de la Universitatea „Nicolae Titulescu“, de unde a încasat, conform declarației de avere, peste 13 000 de lei în 2010.

Sfînta Invidie!

Dar să revenim la doamna Ecaterina Andronescu. Cu siguranță,  lecturarea numeroaselor pagini din CV-ul cu care se prezintă Daniel Funeriu, profesor de chimie ca și Ecaterina Andonescu, a pus-o pe acesta în inferioritate. Și roasă de frustrări, că deh,  Funeriu și-a pregătit lucrarea de absolvire cu un candidat la premiul Nobel pentru Știință, Ecaterina Andronescu nu precupețește niciun efort pentru a arunca vorbe grele și proiecte aberante către succesorul său. Ea a declarat ieri că nu vrea nici în ruptul capului să renunțe la proiectul aberant pus pe masa parlamentarilor. Și ca teatrul jucat de politicieni să fie perfect, fostul ministru  se întreabă: „Ce face societatea pentru acești tineri?“. De ce ar trebui să facă societatea ceva special pentru niște tineri care au crezut că prin furt și șmecherie pot reuși în viață?, ne întrebăm noi ceilalți. Pentru că așa au învățat acești copii de la politicieni precum  Ecaterina Andronescu, care îmbină politica cu interesele de partid și de clan.
   
Ramona Feraru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.