Acasă Economic-Financiar Irina Schrotter vrea sa investeasca la Jucu

Irina Schrotter vrea sa investeasca la Jucu

DISTRIBUIȚI

Creatoarea de moda Irina Schrotter a declarat ieri ca a luat legatura cu consiliera premierului Boc, Andreea Paul Vass, aratandu-se interesata sa puna bazele unei afaceri la Jucu, dupa plecarea Nokia.

"Am sunat-o pe Andreea Paul Vass si i-am spus ca sunt interesanta sa incep o discutie cu reprezentantii Guvernului si Nokia, pentru a afla care sunt conditiile", a declarat Schrotter .

Omul de afaceri crede ca ar putea "absorbi" circa 500 – 1.000 de angajati. Intrebata cum este posibil ca fostii angajati de la Nokia sa lucreze ulterior in sectii de croitorie, Schrotter a pecizat ca totul tine de "manualitate".

In plus, este posibil daca "Guvernul vrea sa investeasca in reconversie profesionala si ne ofera si noua niste avantaje". "Vorbim de afaceri, ca toata lumea sa aiba profit", a oferit lamuriri Schrotter.

"Nu sunt singurul om de afaceri care ar fi interesat sa stea la masa si sa discute conditii", a mai spus Irina Schrotter. "Am discutat cu trei dintre partenerii mei, care s-au aratat foarte interesati", a marturisit omul de afaceri.

Fabrica Nokia de la Jucu, din judetul Cluj, se inchide la sfarsitul acestui an, odata cu punerea in aplicarea a acestei decizii urmand sa-si piarda locul de munca 2.200 de angajati.

Presedintele si CEO-ul Nokia, Stephen Elop, a explicat, joi, motivele pentru care fabrica de la Cluj s-a inchis, oficialul asigurand ca angajatii vor fi recompensati si vor fi ajutati sa isi gaseasca noi locuri de munca.

"Vrem sa ne ajutam anagajatii, ei vor primi si bani suplimentari. Avem deja un plan bine pus la punct, iar angajatii vor fi reantrenati pe piata muncii, suntem deja in discutii cu autoritatile locale din Cluj si Bucuresti, pentru a putea trece peste acest moment in cel mai bun mod posibil", a explicat Stephen Elop, intr-o teleconferinta.

Plecarea finlandezilor de la Nokia din Romania reprezinta o decizie manageriala, a anuntat, miercuri seara, Andreea Paul Vass, consilierul premierului Emil Boc. Tot aceasta a declarat joi ca exista negocieri cu zece firme importante care sa vina sa ocupe locul lasat liber de Nokia.

Informatia a fost confirmata de ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, care a anuntat ca pe lista potentialilor investitori se afla IBM, Huawei, Ericsson sau Dell.

Vineri, presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a anuntat ca grupul german Bosch va veni sa investeasca la Jucu. "Firma germana este interesata sa faca o investitie in parcul Tetarom 3 si suntem in tratative avansate", a declarat Alin Tise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.