Acasă Actualitate CCR oprește politizarea de către PSD și ALDE a instituţiilor şi companiilor...

CCR oprește politizarea de către PSD și ALDE a instituţiilor şi companiilor de stat

DISTRIBUIȚI

Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis astăzi obiecția a 64 de deputați PNL și a constatat că Legea pentru modificarea art.1 alin.(3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice este neconstituțională.

Pentru pronunțarea acestei soluții, Curtea a constatat, în esență, că legea examinată a fost adoptată cu încălcarea principiului bicameralismului, reținând, totodată, că dispozițiile art.I teza finală și ale art.II din aceasta, referitoare la mandatarea Guvernului de a emite hotărâri prin care să prevadă excluderea altor entități economice de la aplicarea regimului juridic prevăzut de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.109/2011, contravin rolului constituțional al Parlamentului de unică autoritate legiuitoare a țării, precum și regimului constituțional al hotărârilor de Guvern.

„A fost admisă şi sesizarea de neconstituţionalitate la Ordonanţa privind guvernanţa corporativă. Practic, am reuşit, prin această sesizare de neconstituţionalitate, prin decizia Curţii de astăzi, să stopăm demersurile PSD – ALDE de politizare a instituţiilor, a societăţilor, a companiilor de stat, prin numirea sinecuriştilor de partid”, a afirmat deputatul liberal Ioan Cupşa la Parlament.

El a spus că efectul practic imediat este acela că nu se vor mai putea face numiri în temeiul acestei modificări aduse guvernanţei corporative. „Prin urmare, ne-am folosit mijloacele pe care le avem la îndemână, am reuşit din nou să-i oprim. Sigur, nu e totul perfect”, a conchis Cupşa.

 

1 COMENTARIU

  1. repetitium est mater studiorum !!! RUSIA/ U.S.A./ CHINA/ TARILE ARABE/ INDONEZIA au in legislatie prevazuta pedeapsa cu moartea ! La arabi este nenorocire, ADULTERUL SE PEDEPSESTE CU OMORAREA CU PIETRE (LAPIDAREA )! V-am mai povestit odata … introduceti-o si la noi , golim PARLAMENTUL & Co !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.