Acasă Actualitate Ce riscă persoanele care au știut despre crimele lui Dincă și nu...

Ce riscă persoanele care au știut despre crimele lui Dincă și nu l-au denunțat? Nimic!

DISTRIBUIȚI
Conform Codului penal românesc, nu ești obligat să anunți de îndată autoritățile decât în cazul în care ai cunoştinţă de comiterea unei fapte prevăzute de legea penală contra vieţii (omor, omor calificat, ucidere la cererea victimei, determinarea sau înlesnirea sinuciderii, ucidere din culpă) sau care a avut ca urmare moartea unei persoane.
Dacă nu anunți de îndată autoritățile riști o pedeapsă cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau o amendă. Dacă ești membru din familia criminalului nu ai nicio obligație și prin urmare nu riști nimic dacă nu anunți autoritățile.
De asemenea, nu pățești nimic dacă atunci când ești interogat de anchetatori, după moartea victimei, dai detalii care ajută la tragerea la răspundere a celor vinovați, chiar dacă nu ai anunțat imediat autoritățile.
Că vorba aia, mortul de la groapă nu se mai întoarce!
Așa că niciunul din martorii audiați în acest dosar nu va păți nimic chiar dacă se va dovedi că au știut că în curtea lui Dincă se petrec atrocități pentru că legislația românească nu prevede o pedeapsă pentru cei care nu denunță criminalii în serie chiar dacă astfel s-ar putea preveni moartea altor persoane. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.