Acasă Actualitate Sondaj pentru prezidențiale: bătălie pentru locul 2. Disperată, Dăncilă se duce la...

Sondaj pentru prezidențiale: bătălie pentru locul 2. Disperată, Dăncilă se duce la Târgoviște să pupe moaște

DISTRIBUIȚI
Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a dat publicității cel mai nou sondaj de opinie, efectuat în perioada 19 iulie – 5 august pe 1600 de persoane prin interviuri față în față la domiciliul acestora. Marja de eroare este de plus/minus 2,45% la un nivel de încredere de 95%.
Rezultatele sondajului sunt foarte proaste pentru PSD și Dăncilă. La alegerile prezidențiale, președintele Klaus Iohannis, candidat al PNL ar fi votat în primul tur de 39% din totalul celor care ar merge la vot și au indicat o opțiune, urmat de președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, candidatul ALDE la alegerile prezidențiale cu 18%, Dan Barna, candidatul comun al USR și PLUS în cadrul Alianței politice ”Alianța 2020 USR+PLUS” cu 17% și de premierul Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidențiale cu 14%.
Topul partidelor este condus de Partidul Național Liberal (PNL) cu 31%, urmat de Partidul Social Democrat cu 24% și Alianța 2020 USR+PLUS cu 20%. La mare distanță urmează ALDE cu 8%, Pro România cu 7%, PMP cu 5% și UDMR cu 4%.
În ce privește mulțumirea față de prestația președintelui și a premierului:
– 47% se declară mulțumiți și foarte mulțumiți de prestația președintelui Klaus Iohannis. 50% sunt nemulțumiți și foarte nemulțumiți de activitatea lui.
– 23% se declară mulțumiți și foarte mulțumiți de prestația premierului Viorica Dăncilă. 74% se declară nemulțumiți și foarte nemulțumiți de activitatea ei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.