Acasă Actualitate -Cei din PSD mi-au pus botnita-

-Cei din PSD mi-au pus botnita-

DISTRIBUIȚI

Suparat din cauza sechestrului asiguratoriu care i s-a pus pe avere, primarul Constantin Simirad s-a hotarat sa nu mai plece ca ambasador in Cuba pana ce nu se va face lumina in acest caz deosebit de controversat in ultima perioada. Mai mult decat atat, primarul Simirad este hotarat sa mai candideze inca o data daca problema stimulentelor nu va fi solutionata pana la alegerile locale de anul viitor. Pentru a-si face dreptate, primarul este hotarat sa inceapa un adevarat razboi cu adversarii sai politici. -Pentru aceasta batalie voi ramane in continuare in PSD, pentru ca in interiorul acestui partid vreau sa lupt cu adversarii mei-, a declarat Simirad.

Cascada de sechestre in primarie

Practic, pe Simirad l-a deranjat cel mai mult ultima hotarare data de Colegiul Jurisdictional de pe langa Curtea de Conturi, care a stabilit ca raspunderea in cazul returnarii stimulentelor sa fie solidara. Conform acestei decizii, sechestrul asiguratoriu pentru recuperarea stimulentelor -ilegal- incasate a fost pus si pe averea primarului, cu toate ca acesta si-a achitat integral suma ce i-a fost imputata de Curtea de Conturi. In concluzie, din suma de 771 milioane lei, cat este valoarea totala a stimulentelor incasate ilegal, primarul Simirad a returnat 377 milioane de lei. Viceprimarilor Vasile Dumitriu si Vasile Munteanu li se vor opri cate 30% din salariu pana la recuperarea sumelor de 260 milioane de lei, respectiv 132 milioane de lei. Raspunderi in solidar cu sechestre asiguratorii au fost puse si pe averile lui Mihai Zaharia, consilierul juridic al primariei, Lacramioarei Vernica, secretara Consiliului local, Tamarei Cudelcu, fostul director al Directiei Economice, Teodorei Puiu, actualul director al acestei directii, Georgetei Stirbu, fost director la DFPL, si Veronei Chichirau, actual sef al DFPL.

Alte sechestre s-au mai pus si pe averile fostului viceprimar Stefan Ungureanu, lui Mihai Giubernea, seful de la SC Autobuzul, Aurel Crudu, Liviu Buruiana si Constantin Asandei, fosti consilieri locali, pentru vanzarea unor spatii din Piata Unirii catre SC Amandina SRL.

Simirad a renuntat la diplomatie si se gandeste la un nou mandat

Primarul Simirad considera sechestrul asiguratoriu care i s-a pus pe avere o masura abuziva si discriminatorie. In plus, acesta crede ca faptul ca i s-a pus sechestru – cu toate ca a platit daunele – este o dovada clara ca in joc a fost permanent un interes si tot controlul Curtii de Conturi a fost comandat.

Seful municipalitatii a argumentat ca in perioada in care incasa stimulentele avea patru dovezi clare care dovedeau legalitatea incasarii acestor sume de catre demnitarii din primarie. -Am o sentinta judecatoreasca definitiva prin care se recunoaste ca stimulentele sunt legale. Am adresa de la Ministerul Administratiei Publice Locale, prin care ministrul Cozmanca imi dadea asigurari ca pot incasa stimulentele conform legii. Mai existau si cele doua hotarari ale CL, prin care era legalizata pe plan local incasarea de catre demnitarii din primarie a acestor sume. Le-am dat si inapoi, si tot nu le ajunge, pentru ca taraboiul trebuie sa fie mare-, a afirmat Simirad.

Ca o consecinta a ultimii hotarari a Colegiului Jursdictional de pe langa Curtea de Conturi, prin care s-a pus sechetru pe averea primarului, acesta a declarat ieri ca nu va mai pleca in diplomatie pana nu va elucida aceste -abuzuri-. -Nu voi pleca ambasador nicaieri pana nu voi pune la punct toate aceste magarii care mi se fac pe plan local. Si daca nu voi dovedi in mandatul asta, voi incerca sa dovedesc in mandatul viitor-, a spus Simirad.

-Am venit cu un chef nebun de bataie-

Dupa sejurul de 10 zile prin Europa, primarul Simirad sustine ca s-a intors foarte odihnit, dar abia ajuns acasa i-a venit -un chef nebun de bataie-, la auzul vestii ca averea i-a fost sechestrata tot din motivul stimulentelor. -Daca merge tot asa, veti avea ce scrie-, le-a spus primarul jurnalistilor in timpul conferintei de presa de ieri, precizand ca in mod sigur presa va mai scrie despre primarul Simirad inca patru ani, deoarece -oriunde am candidat am castigat la alegerile locale-.

Tirurile belicoase ale primarului se indreapta asupra unor personalitati locale din PSD, care imediat dupa ce a intrat in randurile partidului de guvernamant -mi-au pus botnita si au tabarat toti pe mine, ceea ce consider ca nu este cinstit. De aceea, vreau sa las botnita deoparte si raman in PSD pentru ca acolo vreau sa ma lupt, nu in alta parte-, a declarat raspicat primarul Simirad.

Acesta a argumentat ca intrarea sa in PSD a starnit anumite -conflicte de interese- si -ranchiune- provenite nu din motive politice, ci economice. Primarul a evitat sa enumere aceste motive care au deranjat in interiorul PSD, dar a recunoscut ca adevaratul motiv care l-a determinat sa solicite intrarea in partid a fost unul economico-edilitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.