Acasă Actualitate Cele două argumente invocate de Beuran pentru a scăpa de arest deși...

Cele două argumente invocate de Beuran pentru a scăpa de arest deși a fost înregistrat recunoscând că a primit mita

DISTRIBUIȚI

Astăzi judecătorii Curții de Apel București au respins contestația lui Mircea Beuran la decizia judecătorilor Tribunalului Capitalei de vineri astfel că medicul rămâne arestat pentru 30 de zile la domiciliul său din Ciolpani. Medicul este acuzat de procurori de luare de mită, în motivarea arestării la domiciliu arătându-se că există înregistrări ambientale cu medicul Beuran în care acesta recunoaşte că a primit mita. Ședința de judecată s-a desfășurat cu ușile închise.

În sală, avocatul Marian Nazat a ridicat excepția de necompetență a DNA pentru cazul Beuran pe motiv că procurorii anticorupție sunt competenți doar dacă valoarea mitei sau a foloaselor necuvenite este mai mare de 10.000 euro. Cum în acest caz mita a fost de 10.000 de Euro, procurorii DNA au considerat ca folos necuvenit și cutia roz în care au fost dați banii, cutie care a costat 35 de lei, prin urmare suma de 10.000 de Euro a fost depășită, cutia având o valoare bine determinată și o utilitate. Dacă judectorii acceptă că în mită nu intră și cutia roz, dosarul se transferă la Parchetul General, arestul la domiciliu încetează și împotriva medicului nu se mai poate lua măsura preventivă pentru această faptă.

Totodată profesorul Beuran a contestat acuzația formulată susținând că a existat o provocare din partea autorităților statului în ceea ce privește discuția înregistrată în mediul ambiental și în care recunoaște că a primit banii, dorind ca judecătorii să nu țină cont de fișierul audio. Apărarea a invocat în acest sens o decizie a CEDO contra Lituaniei, care a stabilit că, atunci când inculpatul invocă faptul că a fost provocat să comită o infracțiune, instanța de judecată este obligată să examineze minuțios proba obținută astfel, or, potrivit art. 6 § 1 din convenție, referitoare la dreptul la un proces echitabil, orice probă obținută ca rezultat al provocării urmează a fi exclusă din dosar. Cum în faza de urmărire penală nu se analizează minuțios probe, Beuran ar dori-o exclusă. Înregistrarea fiind însă din 2020 rezultă că Beuran a fost provocat să admită că a primit mita și nu să comită infracțiunea din 2018.

Judecătorii CAB au rămas în pronunțare.

3 COMENTARII

  1. DACA ARE CARACTER DE HOT si EXCROC ORDINAR ATUNCI SA FIE CONDAMNAT PANA LA MOARTE LA LOCUL DE MUNCA , numai asa vom putea scoate MIRLANIA si HOTIA din GENA COLECTIVA a poporului roman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.