Acasă Actualitate STS, SRI, IGSU, IGPR și IGJR cer stoparea apelurilor false la 112

STS, SRI, IGSU, IGPR și IGJR cer stoparea apelurilor false la 112

DISTRIBUIȚI

– 8 secunde a durat apelul la 112 prin care un bărbat amenința că a pus o bombă la un mall din București.
– 5 instituții au intrat în alertă.
– 100 de specialiști s-au mobilizat la fața locului.
– 2 ore a durat intervenția echipajelor.

Peste 1000 de persoane au fost evacuate din mall.

Apelul la 112 a fost făcut la ora 12:17:59 de pe o cartelă prepay. Sub umbrela anonimatului au fost alertate inutil echipajele de intervenție, activitatea și traficul în zona au fost perturbate. Cei evacuați au trăit momente de panică, iar acum Poliția face cercetări pentru a stabili cine se face vinovat.

Apelarea numărului unic de urgență 112 în situaţii care nu reprezintă un pericol pentru viaţă, proprietate sau mediu, produce întârzieri în preluarea apelurilor care anunță urgențe reale. Apelarea falsă poate irosi clipe din viaţa altei persoane care sună după ajutor, poate împiedica sau întârzia salvatorii să ajungă la un om aflat în pericol și, uneori, acel om poate fi cineva drag ție!

Birourile de presă ale STS, SRI, IGSU, IGPR și IGJR

2 COMENTARII

  1. Desigur lumea în care trăim,devine din ce în ce mai stupidă,în ciuda tehnologiei inteligente care a invadat viața noastră familială! Pe vremuri aveam bunici care ne povesteau povești, fabule etc. Apoi ne explicau și morala poveștii! Chiar dacă facem ,,drăcii” o dată, nu le mai repetam a doua oară.Venea pedeapsa sau …morala! Îmi amintesc de fabula lui Esop ,, Băiatul care striga,,lupul,lupul” pe care am auzit-o de la bunica mea! Bunica mea era aproape analfabetă, nu știu de unde învățase povestea asta,dacă știa cie a fost Esop, ea susținea că i-a spus-o bunica ei Din păcate, azi, tehnologia inteligentă,a luat locul unei bunici,,rele” . Copii, părinți, bunici înțeleg rău sensul utilității telefonului,al urgenței cu care trebuie să acționeze poliția, pompierii, ambulanța etc.Hmmm, mânca-l-ar lupul de telefon!

  2. Cei care se joaca sau din teribilism apeleaza in mod nejustificat un nr de tel.f.important,vor trebui sa raspunda cu maximum de seriozitate pentru fapta lor.Merita efortul institutiilor specializate sa depisteze apelul fals,punand toate cheltuielile necesare in raspunderea faptuitorului.Si nu este vorba de bani putini pentru a pune in miscare procedura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.