DISTRIBUIȚI
cenzura infracțiunea de abuz în serviciu

Puterea li se urcă la cap persoanelor nepregătite care ajung în funcții importante ale statului român. Cu mari probleme de exprimare în limba română, ministrul Sănătății Sorina Pintea a avansat în patru luni de când a venit în București de la a expune pe Facebook fotografii în care apare cu fuste scurte și umerii goi la bătrânețe la încercarea de a controla informațiile din sistemul sanitar ce apar în presă. Probabil e proiectul ei de suflet, cum îi place să ne anunțe la diferite decizii pe care le ia. Și noi care credeam că a fost pusă în funcția de ministru pentru creier, nu pentru suflet!
Săptămâna trecută, Sorina Pintea a emis o instrucțiune în baza unui articol dintr-o hotărâre de guvern care prevede că „în exercitarea atribuțiilor sale, ministrul sănătății emite ordine, instrucțiuni și alte acte cu caracter normativ, prevăzute de lege.” Instrucțiunea lui Pintea stabilește că toate unitățile aflate în subordinea, autoritatea și coordonarea MS au obligația de a solicita în prealabil avizul ministerului Sănătății în orice situație care presupune o comunicare cu mass-media.
Ceea ce mă surpinde însă este tăcerea colegilor jurnaliști care nu abordează acest subiect deși îi afectează în mod direct. Ba mai mult, deși Vioricăi Dăncilă îi vânează orice greșeală de exprimare, jurnaliștii nu le observă pe cele ale Sorinei Pintea, aproape la fel de generoasă ca și Dăncilă în erorile de exprimare.
Doamna Pintea însă știe cum să se împrietenească cu jurnaliștii: îi abordează mieros și după primele minute le spune că ea a înfiat o fetiță-bebeluș și s-a chinuit la 50 de ani, cu nopți nedormite etc. Apoi ajunge să îi sune și noaptea dacă ceva e neconform și ar trebui modificat într-un articol. Asta pe față. Că prin spate interzice subalternilor să comunice cu presa fără acordul ei. Păi asta nici dictatorii autentici n-au reușit cum o să reușească ea, oare? Cine i-o băga prostiile astea în cap? Dacă se găsesc câțiva jurnaliști să-i facă plângere penală pentru abuz în serviciu că deși Legea 544/2001 le dă dreptul la informare pentru a-și putea exercita meseria de jurnalist, instrucțiunea ei le „cauzează o vătămare” a acestui drept? Îi spune și procurorului că a înfiat o fetiță bebeluș, nopți nedormite etc.?

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.