Acasă Actualitate Cenzură pe banii voștri la Radio România Actualități. PSD-istul Georgică Severin a...

Cenzură pe banii voștri la Radio România Actualități. PSD-istul Georgică Severin a transformat radioul în oficină de partid

DISTRIBUIȚI

„Dragi confrați, vă rugăm să publicați acest material pentru că dorim ca plătitorii de taxe și impoite din România să afle cum sunt furați banii lor la Societatea Română de Radiodifuziune, vă rugăm să semnalați cenzura editorială aplicată de conducerea aservită PSD a SRR, pe mandatul lui Georgică Severin !”, este apelul jurnaliștilor din Radio România Actualități.

Vă prezentăm integral comunicatul Grupului pentru Libertate de Expresie în SRR

Am inițiat acest demers din disperarea de a nu vedea distrusă o instituție strategică de interes national. Refuzăm să acceptăm cenzura editorială ! Iată de ce :
Cei mai mulți redactori-șefi ocupă posturile fără concurs, prin delegație, pe perioada nedeterminata, primind salarii peste limita bunului simt (peste 8000-9000 de RON/lună). Astfel, a decis sindicatul său aservit, care nu mai are reprezentativitate și care numără câteva sute de membri, cu care Georgică Severin a inițiat negocieri, pe ascuns, fără să anunțe angajații.
Georgica Severin (foto stânga) a obtinut, astfel, fidelizarea conducerii editoriale, cum ar fi redactorul-sef de la RRA, Nicu Popescu si managerul de la RRA, Dan Preda (foto dreapta), acuzați în trecut de cenzura. Radio Romania Actualitati a ajuns pe locul 11 in audiențe, din cauza cenzurii aplicate de acești doi sefi, de promovarea pe post a unor voci, prin înlăturarea altora, printr-o agendă editorială, în afara realității, prin cenzura prin omisiune. Rezultatele s-au văzut, imediat după sosirea lui Georgică Severin. Radioul public nu a avut niciodată o audiență atât de proastă și nu a fost nicicând lipsit de credibilitate, cum este azi, pe mandatul acestui Georgică Severin. El a ordonat politizarea excesiva a programelor, în interes personal și îngrădirea libertatii de expresie, prin tehnici bolsevice, aplicate jurnalistilor.
Georgica Severin participă la ședințele de redacție de dimineață, impune anumite subiecte editoriale și refuză altele, aplicând astfel cenzura editorială bolșevică. El a recunoscut și într-un interviu comandat la DCNews că a chemat la el conducerea editorială de la România Actualități și România Internațional : Dan Preda, Nicu Popescu, Eugen Cojocariu și le-a propus două nume ca potențiali colaboratori : Corina Drăgotescu în SUA ( în condițiile în care acolo există déjà un corespondent : Doina Saiciuc) și soțul doamnei Sevil Shaiddeh, la secția arabă, de la România Internațional. Presa a scris pe larg și despre acest subiect.
Nu există invitați în studio, personalități, ci numai no-name, nu sunt investigații jurnalistice, reportaje, online-ul este în urmă cu 10 ani, iar știrile sunt fără impact, o bătatie de joc, la adresa cetățeanului care plătește salariul lui Georgică Severin și al conducerii editoriale.
Premierul, membri ai guvernului nu sunt invitați în studio, pentru că Georgică Severin, prin manipularea prin omisiune, face propriile sale jocuri și nu respectă ceea ce legea de funcționare îl obligă : respectarea echidistanței politice, informarea corectă a cetățeanului.
Președintele Romaniei e considerat partid de opozitie deși instituția prezidentiala nu e reprezentata ca formatiune politica in Parlament.

Manipularea echilibrului politic la emisiunea Agenda Globală de către producatorul Nicu Popescu ( redactor șef cu delegație de foarte mulți ani chiar dacă  a fost declarat respins la concursul pentru ocuparea postului de redactor sef, in 2017) e veche si are sprijinul managerului, Dan Preda, în complicitate  cu Dana Ciobanu care coordoneaza secția partide politice (tot fără concurs). Cele 2 pozitii, redactor sef si producator în acelasi timp, ale lui Nicu Popescu sunt incompatibile. Redactorii de la „partide politice” benefiaza de majorari salariale enorme incepand din 2018, în mandatul precar al lui Georgică Severin. Posturile de conducere cu delegatie la nivel de SRR fac parte din mecanismul de control si cenzura editoriala in favoarea unui singur partid politic, PSD (ex. emisiunea Agenda Globala) De cele mai multe ori se practica cenzura prin omisiune pe motiv ca nu ar exista reactia opozitiei.
Se practică, de asemenea, manipularea prin modul de lecturare la microfon. Declarațiile opozitiei sunt citite interogativ, tendentios, sugerand subtil ascultatorului indoiala (ex Radiojurnalul de la ora 7 in lectura lui Laurentiu Vaduva). In prezentarea opozitiei uneori se abuzeaza de timpul conditional sugerand ca s-ar putea sa nu fie adevarata afirmatia.

În prime time, predomina declarațiile acuzatoare iar „echilibrul” este simulat  în nocturnă, o singura data in 24 de ore (ex. fostul procuror șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, cu declarații după iua în care a fost chemată la Parchhet au fost difuzate la buletinul de stiri de la miezul noptii) dar se contabilizeaza pentru 2 zile și cenzorii editoriali raportează echilibru politic.

În ziua respingerii de către președintele Klaus Iohannis a bugetului, nu a fost nicio transmisiune în direct, a declarației președintelui, pe un subiect de interes general.
Congresul Partidului Socialist European de la Madrid, atenție,a fost acoperit de la București, doar printr-o relatare a unui angajat de la secția partide, coordonată de obedienta fără concurs, Dana Ciobanu, apropiată PSD. Materialul conținea doar un insert audio cu Liviu Dragnea, preluat de pe site-ul PSD. Este fără precedent !
Un alt exemplu ar fi acela că RRA (România Actualități) preia știri de la agenții străine de știri pe site, pentru evenimente interne, cum ar fi protestul magistraților. Fără să fi existat o relatare a unui reporter. Scopul este: cenzura !

http://www.romania-actualitati.ro/reuters_protest_fara_precedent_al_magistratilor_din_romania-124142

De curand, Georgică Severin, numit de PSD, a pus pumnul din nou in gura angajatilor, pe care-i hartuieste și a emis un ordin prin care le interzice sa vorbeasca cu membrii Consiliului de Administratie, ori intr-o institutie media, libertatea de exprimare e vitală !
Acest fapt e dovedit si prin iesirea lui Georgică Severin la o platforma multimedia, DCNews, intr-un interviu comandat, in care anunta masuri de retorsiune, hartuieste angajatii, sindicatele si se răfuiește politic.
Georgică Severin modifică permanent organigrama SRR fara sa informeze comisiile de cultură. A anuntat infiintarea unor noi redactii in consecinta noi posturii de conducere, fara să existe buget. Acezste noi redacții vor fi cele care vor transforma oficial SRR într-o oficină de partid bolșevică.

Asa cum presa a relatat pe larg, încă de la numirea sa în funcție, Georgica Severin, a inceput sa cheltuiasca abuziv banii publici, printr-un salariu de 7000 de euro pe care si l-a fixat singur, invocând majorarea salariului,de trei ori decât foștii președinți ai radioului, datorită trecerii contibutiilor sociale la angajat, de la angajator. Nu a putut sa explice membrilor Comisiei de Cultura, unde a fost chemat la audieri, de două ori în 2018, cum a ajuns la suma de 7000 de euro si recunoaște cu nonșalanta ca are cel mai mare salariu din istoria Societatii Romane de Radiodifuziune. Și aceasta, în conditiile în care veniturile sunt aproape in întregime provenite de la bugetul statului, iar el și-a stabilit salariul (ca unic angajator ce este), printr-un artificiu administrativ – aproximativ 30.000 de lei, la care se adauga cheltuielile de protocol și deplasarile internationale fara rezultate cuantificabile. Si, totodată, salariații, angajații au in medie 2500 de RON pe lună.

GRUPUL PENTRU LIBERTATE DE EXPRESIE IN SRR
GPLER

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.