Home Actualitate Cerveni, avocatul maidanezilor

Cerveni, avocatul maidanezilor

DISTRIBUIŢI

Mult trambitata actiune de euthanasiere a cainilor vagabonzi a esuat. Celebrul avocat Niculae Cerveni a infiat, in ultimele doua zile, 2.000 de maidanezi, pentru a impiedica actiunea Primariei de euthanasierea cainilor fara stapan. Niculae Cerveni a declarat ca patrupedele nu vor ajunge pe strada asa cum s-a intamplat pana acum, ci pe mosia sa de la Cervenia. Spre usurarea medicilor din bazele ecarisajului Bucuresti si a directorului Asociatiei pentru Supravegherea Animalelor, Razvan Taru, adaposturile au ramas aproape goale. Sigur, nu toti bucurestenii si-au permis luxul de a infia 2.000 de maidanezi, insa problema a fost partial rezolvata. -La ora actuala au ramas in bazele Primariei doar cainii sterilizati, care se afla in perioada postoperatorie de zece zile. Si acestia vor merge insa la parintii adoptivi-, spune Razvan Taru. -Exista cu adevarat unele probleme in ceea ce priveste adoptia cainilor. Foarte multi dintre acestia s-au intors in strada, dar aceasta nu mai este problema municipalitatii, ci a celor care si-au asumat cresterea lor-, adauga acesta.

-In ultimele zile, adoptiile s-au intensificat. Toti cainii din bazele ecarisajului au fost luati. Iubitorii de animale care stau la bloc si-au asumat ingrijirea cainilor sanatosi, iar noi, fundatiile pentru protectia animalelor, i-am preluat pe cei bolnavi, care nu se puteau descurca in strada-, a declarat Angela Anton, de la Fundatia -In umbra omului- Intrucat bazele unde sunt adusi cainii au ramas goale, operatiunea de strangere si sterilizare a maidanezilor va continua. Campania de euthanasiere, care trebuia sa inceapa ieri, a fost amanata insa pentru o alta data.

Ieri, asociatiile pentru protectia animalelor au depus o cerere la Consiliul General al Municipiului Bucuresti, in care solicita sprijin pentru rezolvarea pe cale pasnica a problemei fara stapan.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.