Acasă Actualitate Cetăţeni străini, depistați ascunşi în automarfare la P.T.F. Vărşand și Borș

Cetăţeni străini, depistați ascunşi în automarfare la P.T.F. Vărşand și Borș

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Vărșand și Borș au depistat, ascunşi în patru automarfare, treizeci de cetățeni din Pakistan și Afganistan, majoritatea fiind solicitanţi de azil în ţara noastră, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărșand, judeţul Arad, au efectuat pe sensul de ieșire din țară, controlul amănunțit asupra a trei ansambluri rutiere, conduse de doi cetățeni bulgari și un cetățean român. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii diverse bunuri constând în textile, pal și gresie pentru societăți din Belgia, Italia și Ungaria.

În urma efectuării controlului amănunţit asupra compartimentelor pentru marfă al mijloacelor de transport, în interior au fost descoperiţi ascunşi, în total, douăzeci și trei de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări, unde, în urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 15 și 35 de ani, majoritatea fiind solicitanţi de azil în ţara noastră.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș, judeţul Bihor, au depistat azi dimineaţă, ascunși într-un automarfar condus de un cetățean bulgar ce transporta textile pe ruta Bulgaria-Polonia, şapte cetățeni din Pakistan şi Afganistan.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

1 COMENTARIU

  1. Dacă tot intenționau să treacș (măcar) în Ungaria, la ce Doamne iartă-mă îi tot opresc pe „migranții” ăsția ? Pensionarii nostri n-au bani de trăit, da’ se cheltuie cu migranti reținuți forțat în în sărăcia asta de Românie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.