Acasă Actualitate Cheltuielile României au crescut de la 31,9% din PIB în 2016 la...

Cheltuielile României au crescut de la 31,9% din PIB în 2016 la 39% în 2023

DISTRIBUIȚI

Claudiu Năsui, deputat USR şi fost ministru al Economiei, acuză Guvernul PSD-PNL că îngroapă generaţiile următoare în datorii doar pentru a susţine sinecurile, noile agenţii şi noile scheme de ajutor de stat pe banii românilor.

„Statul rupe noi recorduri la îndatorare. În doar 9 luni, Guvernul PSD-PNL s-a împrumutat cu încă 164,3 miliarde de lei. Adică, a depăşit după doar 9 luni totalul de împrumuturi de care însuşi Ministerul finanţelor zicea că are nevoie la începutul anului. Ca să ne dăm seama cât de mare e dezastrul bugetar, la începutul anului ziceau că au nevoie să se împrumute încă 160 de miliarde de lei, o sumă oricum foarte mare. Iar după doar 9 luni au depăşit limita lor pe tot anul”, declară Claudiu Năsui.

Deputatul USR atrage atenţia că problema României nu sunt veniturile, aşa cum susţine PSD pentru a justifica creşterea taxelor şi impozitelor pentru români.

Veniturile statului au tot crescut: dacă în 2016 reprezentau 29,5% din PIB, în 2022 au fost de 32,2% din PIB, iar în proiecţia Ministerului Finanţelor pe 2023 ajung la 34,8% din PIB.

Problema României o reprezintă cheltuielile: dacă în 2016 erau 31,9% din PIB, în 2022 au ajuns la 37,9% din PIB, iar proiecţia pe 2023 indică 39% din PIB.

„PSD şi PNL nu vă vor spune cifrele astea pentru că le dă peste cap povestea cu ‘evaziunea’ şi cu ‘paradisul fiscal’. Adevărul e că Guvernul Ciolacu creşte taxele pentru că PSD şi PNL au înfiinţat tot felul de noi agenţii şi au crescut cheltuielile peste tot. De la noi scheme de afaceri pe banii românilor la creşteri de salarii şi sporuri în tot aparatul bugetar. Generaţii întregi vor plăti pentru ca oamenii PSD şi PNL să o ducă bine”, precizează Claudiu Năsui.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.