Acasă Actualitate Cherecheș luat cu salvarea după ce ANI a sesizat procurorii pentru o...

Cherecheș luat cu salvarea după ce ANI a sesizat procurorii pentru o avere nejustificată de peste 500.000 de Euro

DISTRIBUIȚI

Cătălin Cherecheş, primarul Municipiului Baia Mare, a ajuns miercuri, 3 iulie 2019, la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare. Acesta se afla în şedinţă operativă cu doi directori din Primăria Baia Mare, Dorin Coste – Directorul General al Direcţiei Acţiune Civică şi Marius Aoşan – Directorul executiv al Direcţiei Utilităţi Publice, când a început să acuze dureri abdominale puternice.

Însoţit de directorul general al Direcţiei de Acţiune Civică, primarul municipiului s-a deplasat la spital unde a fost consultat de către doctorul Marius Brânduşe, medic primar chirurgie generală. Acesta a constatat o afecţiune mai veche ignorată de pacient, cu potenţial major de a genera complicaţii, recomandarea medicului fiind ca în dimineaţa zilei de joi să se realizeze o nouă evaluare medicală şi o intervenţie chirurgicală de către specialişti ai spitalului din Baia Mare.

Primarului i s-a recomandat repaus complet sub supraveghere medicală până la momentul intervenţiei chirurgicale. Cătălin Cherecheş a dorit ca repausul să îl efectueze la domiciliu, pe propria răspundere, având în vedere faptul că mama domniei sale, doamna deputat Viorica Cherecheş este un medic de înalt prestigiu al comunităţii noastre şi poate exercita această supraveghere medicală.

Luni, Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 2.741.026,318 lei între averea dobândită și veniturile realizate de către CHERECHEȘ CĂTĂLIN, Primar al municipiului Baia Mare, Județul Maramureș, în perioada 26 iunie 2012 – 31 decembrie 2017.
Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Cluj, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada exercitării funcției de către CHERECHEȘ CĂTĂLIN.

De asemenea, întrucât în declarațiile de avere din data de 17 iulie 2017 (rectificată) și din data de 15 iunie 2018, persoana evaluată a declarat informații neconforme cu realitatea, în speță un împrumut de 500.000 euro acordat în nume personal (în anul 2016), Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de „fals în declarații” în formă continuată, prevăzută de art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu aplicarea art. 35, alin. (1) din același act normativ.

Cherecheș a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum și despre existența diferențelor semnificative dar nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în acest sens deși ANI i-a trimis șase solicitări de a prezenta date sau informații relevante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.