Acasă Actualitate SURSE – Rareș Bogdan va face parte din comisia care va negocia...

SURSE – Rareș Bogdan va face parte din comisia care va negocia pentru Kovesi cu Consiliul UE

DISTRIBUIȚI

Funcția de procuror-șef european a fost unul dintre subiectele de negociere, la Bruxelles. Surse politice convergente ne-au explicat că, în timp ce la nivel înalt se negociau funcțiile grele, în culisele mai mici s-a dat o bătălie puternică pentru poziții cheie, care vor influența jocurile pe viitor.

Lider al delegației PNL în Parlamentul European, Rareș Bogdan a fost cel care a purtat negocierile. Rareș Bogdan a obținut un loc în comisia LIBE și va face parte din echipa de negociere a Parlamentului European cu cei de la Consiliul European. Este deja evident care va fi poziția acestuia, în cadrul negocierilor, ceea ce înseamnă că Laura Codruța Kovesi are deja voturi de partea sa.

Noul președinte al Comisiei Libe, Roberta Matsola a primit sprijin din partea oamenilor conduși de Rareș Bogdan. Este posibil ca una dintre condițiile pentru acest sprijin venit din partea europarlamentarilor PPE să fi fost tocmai o susținere a Laurei Codruța Kovesi.

Practic, Kovesi va avea sprijinul garantat al Parlamentului European și conform unor surse politice, Franța și-a tras deja partea leului și nu va insista în Consiliul European cu susținerea propriului candidat.

În urma negocierilor de la Bruxelles, jocurile par a fi făcute pentru Laura Codruța Kovesi, iar din toamnă aceasta ar putea deveni primul procuror-șef al Parchetului European.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.