Acasă Actualitate Cincisprezece supermarketuri din București pun în pericol sănătatea românilor

Cincisprezece supermarketuri din București pun în pericol sănătatea românilor

DISTRIBUIȚI

Cincisprezece supermarketuri din București pun în pericol sănătatea românilor
Inspectorii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au dat amenzi de aproape 200.000 de lei în 15 supermarketuri din Capitală, unde au găsit alimente expirate, precum și produse etichetate și depozitate necorespunzător.
Totodată, au fost retrase de la comercializare 58 de kilograme de carne, produse din carne, brånzeturi și înghețată, precum și aproximativ 59 de kilograme de produse de origine nonanimală.
Inspectorii au găsit produse cu termen de valabilitate depășit, etichetate și depozitate necorespunzător, precum și spații întreținute necorespunzător.
Potrivit inspectorilor ANSVSA, la supermarketul Nic din sectorul 1 au fost date amenzi în valoare de 15.000 de lei, au fost confiscate 33,66 kilograme preparate din carne, carne de porc congelată, brânzeturi, înghețată și 58,6 kilograme de varză murată și roșii.
Totodată, inspectorii au dispus ca până în 20 iulie să fie remediate deficiențele de igienă și să fie implementate procedurile de bune practici. La magazinul Rainbow, tot în sectorul 1, inspectorii au găsit produse etichetate necorespunzător sau fără elemente de identificare, în acest caz fiind aplicate amenzi de 5.000 de lei și confiscate 14,095 kilograme de telemea de vacă.
Inspectorii ANSVSA au descoperit nereguli și la sediul din sectorul 5 al aceleiași societăți, acestea constând în nerespectarea trasabilității produselor și desfășurarea activității de porționare și ambalare a preparatelor din carne fără înregistrare sanitar-veterinară. Societatea a fost amendată cu 20.000 de lei.
Tot cu câte 20.000 de lei au fost amendate și supermarketurile Mega Image din sectoarele 2 și 3, pentru vânzarea sau valorificarea de produse expirate.
La supermarketul Penny Market din sectorul 2, inspectorii au găsit produse etichetate necorespunzător și spații, utilaje și ustensile întreținute în condiții necorespunzătoare, nereguli pentru care au dat amenzi de 10.000 de lei.
Inspectorii au mai amendat, cu 45.000 de lei, și supermarketurile Albinuța din sectoarele 2 și 5, primul pentru valorificarea unor produse expirate (20.000 de lei), iar al doilea pentru nerespectarea condițiilor de depozitare și valorificare a produselor cu termen de valabilitate depășit (25.000 de lei), în acest caz fiind confiscate cinci kilograme de preparate din carne.
La supermarketul Ethos din sectorul 2, spațiile, utilajele și ustensilele erau întreținute necorespunzător, unitatea fiind amendată cu 5.000 de lei.
Inspectorii ANSVSA au dat amenzi și la supermarketurile Billa din sectoarele 3 și 6. În primul caz, sancțiunea aplicată a fost de 10.000 de lei, pentru neîntreținerea spațiilor, a utilajelor și a ustensilelor și pentru comercializarea produselor în spații neautorizate, iar la unitatea din sectorul 6 a fost dată o amendă de 2.500 de lei, pentru depozitare în exces, peste limita tehnologică aprobată oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.