Acasă Actualitate Ciolacu anunță creșteri de taxe și impozite

Ciolacu anunță creșteri de taxe și impozite

DISTRIBUIȚI

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, la Europa FM, că în acest an Guvernul trebuie să modifice impozitul pe proprietăți pentru că România are cea mai mică taxare din spațiul european.

Despre modificarea Codului Fiscal:

Niciodata cand nu ai crestere economica nu poti mari taxele fiindca gresesti. Dar cand iei, le poti aseza. Cand iei toate constructia veniturilor la buget din taxe, vezi anumite disproportii. Vrem sa ne ducem spre trendul tarilor dezvoltate, sau ramanem in bula noastra de a inventa mereu apa calda?
Anul acesta nu ca intentionez, e trecut atat in PNRR de fosta guvernare, cat si in programul de guvernare ca vom discuta despre Codul Fiscal. Raman la parerea mea, de exemplu despre cota unica mult disputata si stiu ca mediul de afaceri are o anumita retinere, o inteleg, e indreptatita, eu nu stiu in acest moment care este cota unica in Romania. Poate gasim o cota unica care totusi sa fie cota unica.

Despre o crestere a impozitului pe proprietate:

E trecut in PNRR. Scrie la impozitare pe proprietati. Din constructia veniturilor, mi se pare ca avem cea mai mica, 2,2 pe o medie europeana de 4,6 din impozitarea proprietatilor. Daca remarci nu trebuie sa vii sa-l corectezi? Nu putem sa ramanem cu cel mai mici venituri din constructia PIB-ului din Uniunea Europeana. Cum sa nu (ne gandim la impozitul pe proprietati)? E normal sa reasezi periodic. Dar nu e o crestere, repet, poate scazi in alta parte. Veniturile la proprietati sa stiti ca merg la autoritatile locale, se dezvolta, nu trebuie sa ceara mereu de la bugetul consolidat.

3 COMENTARII

  1. Probabil la fel s-a gandit prostul asta impreuna cu celalalt prost Florin Catu si cand au marit pretul la energia electrica si la gazele naturale”ca Romania are cele mai mici preturi din U.E.”;nu aveti dreptate mai tantalailor pentru ca pretul se raporteaza la venitul minim(nu la venitul mediu) care oricum si ala este cel mai mic din U.E.,adica ce vrei tu mai Ciolacule ca romani care au 300 de euro net venitul minim pe luna”ma refer la luna calendaristica nu la luna de pe cer,pentru ca asa perversi cum va stiu voi sunteti capabili de interpretari”sa plateasca acelasi pret la energie electrica,gaze naturale,motorina,benzina sau impozit pe proprietati ca si Germani sau Francezi care au un venit minim de 5–6 ori mai mare decat al Romanilor.

  2. Foarte bine Remus !!
    Primul ministru Ludovic Orban a distrus in mod calificat operatiunile specifice derulate de stocare a rezervelor de gaze naturale din Romania pe perioada sezonului cald, iar urmasul sau Florin Catzu ne dadea public la televiune lectii despre ce minuni ne pregateste Guvernul Excelentei sale KWJ dupa liberalizarea pietei energetice din Romania, si ce succes va avea aceasta prin miscorarearea preturilor la facturi – interviuri date la posturile de televiziuni !!!
    Asta da succes de guvernare !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.