Acasă Actualitate Cișmigiul, în topul destinațiilor turistice din România

Cișmigiul, în topul destinațiilor turistice din România

DISTRIBUIȚI

Există și clasamente în care România reușește să iasă cu obrazul curat din confruntarea cu celelalte state europene. Nu mai e o surpriză pentru nimeni că frumusețile țării noastre sunt apreciate de turiștii români și străini. Există și un site care rezervă românilor o surpriză plăcută. Site-ul cu pricina, tripadvisor.com, a fost consultat în ultima săptămână de peste 22,6 milioane de turiști. Pe baza părerilor exprimate de aceștia, site-ul situează Parcul Cișmigiu din București pe locul 9 în topul destinațiilor turistice din România.

Prezența parcului Cișmigiu pe locul 9 în topul locurilor de văzut în România poate părea multor persoane paradoxală. Dar este clar că Grădina Cișmigiu încă încântă prin frumusețea ei. Cișmigiul este cea mai veche grădină publică a Capitalei. Farmecul ei aparte a câștigat inimile bucureștenilor ce s-au perindat pe alei de-a lungul timpului. La această situație a contribuit din plin și aspectul îngrijit al parcului, care, trebuie să recunoaștem, este plin de flori tot timpul anului, iar lacul conferă o notă originală plimbărilor prin Cișmigiu.

Numit cu multe decenii în urmă "Micul Paris", Bucureștiul încearcă să recâștige acest renume, adaptat secolului XXI, fiind un interesant și eclectic conglomerat de clădiri moderne, proiecte arhitecturale avangardiste, cartiere de vile clasice și cartiere de blocuri. În clasamentul întocmit de tripadvisor.com li se sugerează vizitatorilor să treacă pragul Muzeului Național de Artă, Muzeului Național de Istorie, Palatului Parlamentului (a doua clădire din lume ca mărime, după Pentagon). TripAdvisor.com este unul dintre cele mai mari site-uri dedicate acelui tip de turiști care se documentează înainte de a alege o destinație. Site-ul a fost consultat în această săptămână de aproximativ 22,6 milioane de internauți din 190 de țări.
Americanii de la Forbes au întocmit și ei un Top 10 al destinațiilor turistice convenabile. Europa rămâne în topul preferințelor turiștilor din întreaga lume, mai ales al celor din SUA, pentru că doar aici Lumea Veche se dezvăluie în toată frumusețea ei, cu arhitectura, arta, tradițiile și elementele sale specifice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.