Acasă Actualitate Cîțu premier, PNL și USR-PLUS preiau conducerea Camerelor, Tătaru pleacă la Huși...

Cîțu premier, PNL și USR-PLUS preiau conducerea Camerelor, Tătaru pleacă la Huși iar Grindă la Focșani

DISTRIBUIȚI

În această seară  PNL, USR PLUS și UDMR au căzut de acord pe repartizarea ministerelor în Guvernul Cîțu: doi vicepremieri și 18 ministere. 9 ministere merg la PNL, 6 la USR PLUS și 3 la UDMR.  Munca rămâne la PNL, Justiția, Transporturile și Sănătatea merg  la USR PLUS.

Singurele nume date ca sigure pentru miniștri sunt Bogdan Aurescu la Externe și Nicolae Ciucă la Apărare.

Împărțirea ministerelor:

PNL:  Ministerul de Externe, Ministerul Apărării, Ministerul Finanțelor, Ministerul Internelor, Ministerul Educației, Ministerul Energiei, Ministerul Agriculturii, Ministerul Muncii, Ministerul Culturii

USR PLUS: Ministerul Justiției, Ministerul Transporturilor, Ministerul Sănătății, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ministerul Economie, Antreprenoriatului și Turismului

UDMR: Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Ministerul Sportului și Tineretului

Principalele declarații

Ludovic Orban: Așa cum ne-am angajat imediat după ce românii au votat, cele trei partide au ajuns azi la o înțelegere în ce privește structura guvernului. Florin Cîțu e candidatul la funcția de premier. PNL e candidat pentru președinția Camerei Deputaților, USR PLUS are candidat la șefia Senatului. Vor fi doi vicepremieri, 18 ministere. 9 ministere la PNL, 6 USR PLUS și 3 UDMR.

Dan Barna: Am găsit cea mai bună soluție pentru coaliție. Portofoliile asumate de USR PLUS sunt: Justiția, Transporturi, Sănătate, Cercetare și Inovare și Digitalizare, Economie și Antreprenoriat.

Dacian Cioloș: Avem mai multe proiecte pe Justiție, dincolo de a repara ce a stricat PSD. Avem Fondurile Europene – inclusiv PNRR, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Am pus într-un singur minister Cercetarea, Inovarea și Digitalizarea pentru că e nevoie în economie. Negocierile nu s-au finalizat, mai avem programul de guvernare, dar eu cred că ce a fost mai greu a trecut.

Kelemen Hunor: Am avut discuții pentru stabilitate parlamentară. Sunt convins că vom reuși să asigurăm atât investițiile pentru economie, pentru locuri de muncă, educație și sănătate. Noi ne-am asumat să fim alături de colegii noștri la formarea majorității și în guvern. Vom asuma Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Ministerul Sportului și Tineretului.

Florin Cîțu: Mulțumesc coaliției pentru încrederea acordată, sunt conștient de această responsabilitate. Mă voi implica pentru a finaliza programul de guvernare cât mai rapid.

 

1 COMENTARIU

  1. „Cîțu: Mulțumesc coaliției pentru încrederea acordată, sunt conștient de această responsabilitate. Mă voi implica pentru a finaliza programul de guvernare cât mai rapid.”
    Zici că suntem în ședința de PeCeRe din 1989, cu angajamentele individuale, și raportăm de îndeplinire Tovarășului Secretar General, Cel Mai Iubit Fiu Al Poporului! …dar în varianta capitalistă douăzeci-douăzecișiunu! hahahaha! PeNaLi nenorociți, șoroșiști fără obraz, perverși și promiscui…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.