Acasă Actualitate Rafila, premierul virtual al PSD, despre obscurul Tătaru: a avut o cunoaștere...

Rafila, premierul virtual al PSD, despre obscurul Tătaru: a avut o cunoaștere exterm de limitată a funcționării sistemului de sănătate

DISTRIBUIȚI

În urma negocierilor pentru formarea guvernului de coaliție, Ministerul Sănătății revine USRPLUS, iar cel mai probabil nume pentru a ocupa acest post este Vlad Voiculescu, fost ministru al sănătății în Guvernul Cioloș.

Întrebat, vineri seara, la Digi24, pe care ministru l-ar vedea mai bun pentru criza pe care o traversăm, pe Vlad Voiculescu sau pe Nelu Tătaru, profesorul Alexandru Rafila a răspus: „Cu siguranță domnul Vlad Voiculescu nu va fi un ministru mai slab decât domnul Nelu Tătaru”. Rugat să elaboreze, Alexandru Rafila a explicat: „Vlad Voiculescu cunoaște sistemul de sănătate, cu toate că nu este medic. Acuma, lucrul pe care eu îl aștept de la el și, mă rog, îl așteptăm cu toții, este să dovedească că are o vocație a construcției în sistemul de sănătate (…) Eu sper ca dl. Voiculescu să găsească în medici, inclusiv în cadrele didactice, nu niște adversari, ci niște parteneri”, a spus Alexandru Rafila, reamintind că în mandatul precedent Vlad Voiculescu nu a avut o relație prea bună cu mediul universitar medical pe care îl numise „UMF-istan”.

Rafila: Tătaru, cunoaștere extrem de limitată a funcționării sistemului de sănătate
„Primul lucru pentru un ministru nou care vine ar fi să cunoască sistemul de sănătate – din păcate, dl. Tătaru a avut o cunoaștere extrem de limitată a funcționării sistemului de sănătate -, iar reformarea sistemului de sănătate să nu fie o reformare care reflectă niște dorințe sau impulsuri, ci să ducă într-adevăr la o revitalizare a acestui sector care, din păcate, în continuare ne plasează pe ultimele locuri din Europa nu numai din punct de vedere al finanțării, ci și din punctul de vedere al multor indicatori demografici și de sănătate”, a comentat Alexandru Rafila.

Nelu Tătaru s-a remarcat în activitatea sa de ministru al Sănătății prin vocabularul său de circa 200 de cuvinte și prin numirea în funcții bine remunerate a rudelor și cumetrilor de la Vaslui.

3 COMENTARII

 1. În schimb, obscurul Tătaru a avut o cunoaștere extinsă a funcționării sistemului de evaziune fiscală din Rominica. Să fie acuzat și judecat pentru vînzarea „la negru” de măști chirurgicale, în farmacia lui proprie!

 2. Cunoastre limitata, dar Tataru a fost activ si a luat masurile necesare: inlocuiri de manageri incompetenti cu medici militari competenti, cunoastere la fata locului a situatiilor critice.
  Iar in ce priveste chestia cu mastile si farmacia sa, doar justitia poate confirma si infirma de este adevarat sau nu. Altfel e o simpla speculatie cu iz de calomnie.
  Fiul de securist Rafila ce a rezolvat in criza de Covid 19 in afara de aparitii la TV?

 3. Nelu Tataru a fost unul dintre cei mai incompenti ministri ai sanatatii din ultimii 24 de ani de cand lucrez in sistemul public de sanatate din Romania, fiind practic groparul sistemulul de acordare de servicii medicale din asistenta primara.
  Iar la incompetenta sa manageriala ce s-a vazut in toate splendoarea sa in ceea ce priveste inactivitatea DSP-urilor din Romania din plina pandemie in regim politic PNL de care este direct raspunzator se adauga si o anumita doza de sadism amestecata cu frustrarea chirurgului care duce un razboi personal cu orice cadru medical care duce o activitate de prevenitie ca act medical.
  Chiar credeti ca chirurgul Nelu Tataru nu cunoaste faptul ca linia intai in sistemul sanitar este asigurata de asistenta medicala primara adica de cei aproximativ 10 000 de medici de familie , ca aceasta categorie profesionala nu beneficiaza de nici o recunoastere sociala din partea statului roman dupa modelul puzderieie de sporuri si beneficii la reducerea varstei de pensionare incasate doar pentru ca esti un functionar sau medic angajat la stat.
  Insa la discutiile punctuale de la Ministerul Sanatatii din Romania, acest personaj si consilierii sai au respins din start orice discutie cu reprezentantii Medicilor de Familie, pe care acest ministru liberal i-a concediat sub motivatzia ca citez sunt liberali ca profesie sa de descurce nu ne intereseaza, am inchis citatul.
  Trist este ca seful sau cel mare, adica domnul presedinte Johanis a fost pur si simplu absent sau poate ca este inconjurat de consilieri incapabil sau incompetenti profesional care sa-l informeze ca guvernul sau prin ceea ce intreprinde distruge iremediabil putina incredere pe care o mai au sau o aveau medicii de familie din Romania iar pierderea este irecuperabila.
  Punem pariu ca dupa instalarea cu surle si trambitze a noului prim ministru Catzu si defilarea ce va urma pe la posturile de televiziune aferenta, in Romania reala a domnului presedinte Johannis cetatenii sai vor constata ca nu mai au cui sa se adreseze in asistenta medicala primara, pentru ca medicii de familie au abandonat lupta in pandemie fiind invinsi de mecanismul birocratic
  al incompenteie din DSP-uri, CAS -uri , ANAF, administratii local si sa nu find ipocriti de nerecunoastearea sociala a importantei activitatii lor care este in mod injust salarizata.
  Si utie asa in plina campanie media pro vaccinare vom constata ca cei mai incompeteni ministri din guvernul PNL atat de doriti de actualul nostru presedintele nostru de etnie germana, a distrus, umilit, marginalizat si falimentat asistenta medcala primara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.