Home Actualitate Ciucă: nu avem suficientă iodură de potasiu. Producția trebuia asigurată de firma...

Ciucă: nu avem suficientă iodură de potasiu. Producția trebuia asigurată de firma de stat condusă de cumătrul lui Tătaru

DISTRIBUIŢI

Când era ministrul Sănătății, inconștientul Nelu Tătaru l-a numit la șefia Antibiotice Iași pe cumătrul său, Lucian Timofticiuc, patronul unui ziar local din Vaslui, care nu avea absolut nicio experiență în domeniul medicamentelor dar voia să căpușeze societatea. Detalii AICI. Ziarul Curentul a dezvăluit în ediția sa din 22 septembrie 2020 incompetența lui Timofticiuc și faptul că a fost numit în funcție deși nu îndeplinea criteriile de selecție. 
După amenințările lui Putin cu războiul nuclear, românii panicați au vrut să se aprovizioneze cu pastile de iodură de potasiu și ministerul Sănătății a încercat să calmeze populația.
Conform unui comunicat al Ministerului Sănătății „producerea și stocarea iodurii de potasiu sunt asigurate de către SC Antibiotice SA și Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale. În caz de nevoie, acest produs va fi distribuit în cel mai scurt timp populației de către autoritățile de sănătate publică din fiecare județ.”

Însă în această seară premierul Ciucă a anunțat că România nu are suficiente pastile și că nici nu există materia primă în țară pentru a le produce. Motivul este evident incompetența președintelui Antibiotice Iași, Lucian Timofticiuc care la numirea în funcție avea experiență doar ca patron-ziarist local, acesta fiind responsabil conform legii de toată activitatea și/sau inactivitatea firmei pe care o conduce.

„Guvernul este în măsură să ia măsurile care se pretează (…) Vă pot spune că în momentul de faţă există un anumit număr de pastille de iod, el este insuficient, motiv pentru care la nivelul Ministerului Sănătăţii s-a luat legătura cu producătorii noştri de medicamente, astfel încât, în regim de urgenţă să poată să producă astfel de pastile”, a mai explicat Nicolae Ciucă. Întrebat când va începe producţia acestor pastile, premierul a răspuns că „este vorba de substanţa activă de care avem nevoie şi care trebuie adusă în ţară”, precizând că „imediat se poate trece la producţie”, în momentul în care avem această substanţă, însă nu poate da un răspuns concret momentan cu privire la momentul în care va ajunge această substanţă în ţară. Şeful Executivului a afirmat că este aşteptat un răspuns de la furnizor.

Vă dați seama cum se roagă obscurul Tătaru și cumătrul său ca Rusia să nu tragă cu nuclearele ca să nu fie nevoie de pastiluțele a căror producție nu a fost asigurată de ANTIBIOTICE SA?

1 COMENTARIU

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.