Home Dezvăluiri Cumătrul lui Tătaru numit la Antibiotice până în 2024 deși nu îndeplinea...

Cumătrul lui Tătaru numit la Antibiotice până în 2024 deși nu îndeplinea criteriile de selecție, urmând să preia și președinția CA

DISTRIBUIŢI

În luna mai patronul ziarului local de partid „Vremea Nouă” din Vaslui, Lucian Timofticiuc, cumătrul lui Nelu Tătaru a fost numit de către verișoara ministrului Mihaela Vlada (fostă Tătaru) ca administrator provizoriu la Antibiotice Iași. Într-un răspuns pentru G4Media, Ministerul Sănătății (MS) susținea la acel moment că desemnarea lui Timofticiuc a fost rezultatul unei situații de urgență: cu o zi mai devreme își dăduse demisia din acest post Cristian Vasile Grasu, cel care obținuse un mandat de administrator, de patru ani, în 2019. ”Ca urmare, având în vedere timpul scurt pentru înlocuirea reprezentantului MS, ministrul Sănătății a decis ca reprezentantul AGA al MS, respectiv Lucian Timofticiuc să preia provizoriu locul reprezentantului demisionar, până la desemnarea unui membru nou prin procedura legală de selecție.”, i-a mințit atunci Tătaru pe jurnaliștii de la  g4media.ro.

Procedura legală de selecție a debutat printr-un anunț din luna iunie 2020 (click AICI pt. a vizualiza anunțul)  în care se prevedeau la punctul B. criteriile în baza cărora se va face selecția candidaților:
f. dovedirea unei experiențe relevante în relaționarea cu piața farmaceutică din Romania (piața hospital si piața retail)
g. dovedirea unei experiențe relevante în comunicarea si relaționarea cu autoritățile si stakeholderii;
h. dovedirea de cunoștințe temeinice în ceea ce privește guvernanța corporativă (reglementările OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice);
i. dovedirea unei experiențe în activități de planificare strategică, managementul riscului, management organizațional si al performantei;
j. dovedirea unei experiențe în elaborarea si implementarea unor strategii de dezvoltare si modernizare.

Conform CV-ului oficial al lui Timofticiuc (click AICI pt.CV), acesta a lucrat doar în presă cu excepția anilor 1997 și 1998 când a organizat târguri și expoziții la Iași. Așadar pentru criteriile de selecție, Timofticiuc are:
– experiență ZERO în relaționarea cu piața farmaceutică din Romania (piața hospital si piața retail)
– experiență ZERO în comunicarea si relaționarea cu stakeholderii, firma pe care acesta a condus-o fiind un SRL la care el este unic asociat.
– experiență ZER0 în activități de planificare strategică, managementul riscului, management organizațional si al performantei, în elaborarea si implementarea unor strategii de dezvoltare si modernizare, așa cum povestea fostul redactor șef al ziarului Vremea Nouă: „Am 51 de ani și 28 de ani de presă. Gata! Ajunge! Din 2008 până în 2020, 12 ani, m-a ținut cu 1500 de lei salariu. Ca un muncitor necalificat. Fără carte de muncă, cu contract de drepturi de autor. Am 6 ani în care nici nu am pensie la el.” Detalii AICI.

Cu toate acestea, în AGA din 16.09.2020, Lucian Timofticiuc a fost numit administrator până în 2024 iar pentru președintele ANTIBIOTICE IAȘI s-a dispus înlocuirea, urmând a se decide ulterior cu cine. Surse bine informate ne-au declarat că negocierile pentru numirea chiar în această ședință a lui Timofticiuc ca președinte au eșuat. Ministerul Sănătății ca acționar majoritar a fost reprezentat la ședință de o consilieră personală a lui Nelu Tătaru, Mihaela Valentina Guță, al cărei CV nu este disponibil iar din declarația de avere nu rezultă unde a lucrat, neavând declarat vreun salariu.

Nu putem decât să privim scârbiți la Timofticiuc despre ziarul Libertatea a dezvălui că a fost condamnat pentru șantaj  iar fostul său redactor șef dezvăluia că i-a cerut după ce l-a obligat să lase telefoanele în mașină să-și facă firmă să bage ei etichetele la Antibiotice.

Cât despre Tătaru, mai minte și el când e prins de presă și nu vedeți că nu atacă niciodată PSD? Doar s-a simțit atât de bine în USL!

Citește decizia AGA AICI

 

 

3 ARII

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.