DISTRIBUIȚI
maghiar

O scrisoare cutremurătoare a unui absolvent al Facultății de Medicină și Farmacie din cadrul Universității din Oradea, transmisă ministrului Sănătății, Sorina Pintea, dezvăluie inconștiența îngrijorătoare a clanului conducător Maghiar-Bodog din cadrul facultății. Universitatea din Oradea s-a înființat imediat după 1990 primul rector fiind uns un fost inginer de la IRE (redenumit RENEL), Teodor Maghiar, care cu ajutorul FSN-PSD a rămas în funcție până în 2004 când i-a donat poziția unuia dintre fiii săi, Teodor Traian Maghiar. Celălalt fiu al său, Adrian Marius Maghiar e acum decanul Facultății de Medicină. Bătrânul Maghiar, numit „Unchiul” că filmul „Nașul” nu rulase încă prin România, a fost condamnat în 2010 de Tribunalul București la 8 ani de închisoare cu executare dar a murit înainte de a rămâne definitivă decizia iar cei doi fii ai săi au scăpat prin prescripție pentru zecile de diplome false eliberate de cei 3 de la Facultatea de medicină unor străini care nici nu călcaseră în România. Clanul Maghiar l-au inventat și pe fostul brancardier și fost șofer Florian Bodog, actual prodecan al Facultății de Medicină și fost ministru al Sănătății, un agramat căruia i s-a retras calitatea de îndrumător de doctorate.

Citește cum s-a disculpat Florian Bodog spunând că teza sa de doctorat nu a fost plagiată fiindcă a fost scrisă toată cu mâna.

În scrisoarea sa, medicul dezvăluie putregaiul din această așa-zisă facultate: „La cursuri, de multe ori, stimații profesori care le țineau erau total nepregătiți. Predau informații care nu mai sunt de actualitate, citeau slide-uri făcute de asistenți/ rezidenți (și alea erau citite de multe ori cu foarte multe greșeli de citire), nu de puține ori se întâmpla ca inclusiv domniile lor să nu înțeleagă ceea ce citesc, iar finalul se rezuma la <mai citiți voi acasă>. Lipsa sălilor de curs, lipsa materialelor didactice și lipsa cadrelor universitare bine pregătite sunt principala problemă a absolvenților nu foarte riguros pregătiți. Când ești nevoit să plătești o taxă mare, raportată la salariul românului de rând, și apoi să te chinui de multe ori să înțelegi ceea ce trebuie să înveți, pentru că nu are cine să îți explice, plus banii pe care îi investești în cărți și materiale, care, după 2-3 ani nu mai sunt de actualitate, te cam pune pe gânduri legat de ceea ce vrei să faci după ce termini sau dacă într-adevăr vrei să ajungi să fii responsabil de viața unui om.” Citește integral scrisoarea pe angajatorulmeu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.