Acasă Actualitate Clotilde Armand repartizezaă mai corect bursele pentru elevi în Sectorul 1

Clotilde Armand repartizezaă mai corect bursele pentru elevi în Sectorul 1

DISTRIBUIȚI

Un proiect privind un nou sistem de burse pentru elevi, care păstrează aceleaşi sume de bani, dar le repartizează mai corect, se regăseşte pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de joi, a anunţat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

„Sectorul 1 propune cel mai generos și just sistem de burse din România

Astăzi avem ședință de Consiliu Local și avem pe ordinea de zi proiecte importante pentru comunitatea noastră. Voi începe cu proiectul burselor pentru elevi. Aducem un sistem nou de burse, care păstrează aceleași sume de bani, dar le repartizează mai corect. Noi vom da bursă maximă celor mai buni elevi din fiecare școală și bursă mai mică celor de la coada clasamentului. Este un sistem care avantajează liceele defavorizate și descurajează inflația notelor.
Propunem să păstrăm nivelul burselor, dar să le repartizăm mai just:
1) Primii 10% din elevii fiecărei unități de învățământ vor primi bursă de merit maximă de 400 de lei. În liceele “defavorizate”, vom permite astfel elevilor mai buni să primească bursa cea mai mare;
2) Bursele să se acorde degresiv în cadrul fiecărei serii de elevi din fiecare unitate de învățământ, astfel că bursele elevilor clasați în a doua jumătate a clasamentului să fie de numai 150 de lei.
3) În total, acordăm 14.000 de burse de merit între 400 și 150 de lei. Peste 70% din elevii Sectorului 1 primesc burse de merit.
4) Bine-înțeles, recompensăm performanța: câte 600 de lei elevilor cu performanțe deosebite la olimpiadele naționale.
5) În sfârșit, acordăm 3000 de burse sociale de câte 300 de lei elevilor din familii cu venituri scăzute. Toți copiii, din București sau de la țară care studiează în Sectorul 1 și au venituri scăzute primesc această bursă;
6) Legea identifică încă o categorie: burse sociale pentru copiii din afara Bucureștiului. Desigur, aceia dintre ei care se încadrează la venituri scăzute beneficiază de bursă de 300 de lei, însă cei care locuiesc în cartiere rezidențiale de lux nu sunt de regulă în această categorie și nu ar fi rezonabil să primească burse sociale de 300 de lei.
În total, vom cheltui peste 21 de milioane de lei pentru peste 19.000 de burse care acoperă semestrul 1 din 2020-2021″, a scris Clotilde Armand, joi, pe Facebook.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.