Acasă Actualitate CNCAN: nivelul radioactivității în Ucraina nu depășește valorile normale

CNCAN: nivelul radioactivității în Ucraina nu depășește valorile normale

DISTRIBUIȚI

Referitor la unele materiale de presă privind situația de la Centrala Nuclearoelectrică de la Zaporojie, Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN) face următoarele precizări:
Sistemul de monitorizare a radioactivitatii mediului de pe teritoriul Ucrainei funcționează normal și nu indică depășiri peste valorile normale, în urma evenimentului menționat.
Totodată, menționăm că măsurătorile efectuate în România confirmă valori normale ale nivelului de radiații.
CNCAN, prin Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, urmărește în permanență evoluția situației din punct vedere al monitorizării radiologice.
În România, nivelul radiațiilor este monitorizat permanent prin Rețeaua Națională de Supraveghere a Radioactivității Mediului (RNSRM), din cadrul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM). Specialiștii din Laboratorul Național de Referință
Radioactivitate verifică datele monitorizate 24/7 și le transmit Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, astfel încât să se asigure o informare promptă a factorilor de decizie naționali și internaționali, precum și a populației.
Precizările sunt făcute în contextul în care, în perimetrul din jurul Centralei Nuclearoelectrice de la Zaporojie a fost, activată accidental o mină, producând o avarie a unui transformator electric, fapt ce a condus la degajarea unui nor de fum.
Conform procedurilor, la fața locului a sosit un echipaj de pompieri, care a consemnat absența pericolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.