Acasă Actualitate CNCD: vom lua în considerare că premierul și-a cerut scuze. CTP ar...

CNCD: vom lua în considerare că premierul și-a cerut scuze. CTP ar fi trebuit să ceară iertare pavianilor?

DISTRIBUIȚI

Membrii CNCD sunt aleși politic de Senat, componența ilustrând majoritatea politică de la momentul numirii, respectiv PSD-ALDE-UDMR în prezent. Așa fiind, jurnalistul Cristian Tudor Popescu ( CTP ) a fost amendat de CNCD pentru că i-a comparat coafura Vioricăi Dăncilă cu un pavian cu mantie (vezi foto), în timp ce premierul Mihai Tudose a primit doar un avertisment pentru că și-a cerut scuze după ce a declarat că „dacă steagul secuiesc va flutura pe instituțiile din Ținutul Secuiesc, toți vor flutura lânga steag”. Aseară, Dăncilă, dezlănțuită în emisiunea lui Mihai Gâdea a jignit autiștii. Azi, CNCD s-a autosesizat dar șeful instituției s-a și grăbit să anunțe că vor ține seama că și-a cerut scuze ca și Tudose. Adică vor da maxim un avertisment. Cristian tudor Popescu cui oare ar fi trebuit să ceară scuze? Pavianilor cu mantie? Scuzele unei persoane care e acuzată sau ajunge la concluzia că a săvârşit o discriminare este o circumstanţă care este luată în considerare de regulă la stabilirea unei sancţiuni, cum a fost de exemplu în cazul domnului Mihai Tudose, care şi-a cerut scuze public şi, după declaraţia cu steagurile, Colegiul a luat în considerare aceste scuze’, a explicat preşedintele CNCD, Asztalos Csaba pentru Agerpres.

Premierul Viorica Dăncilă a susţinut joi seară, la Antena 3, că vrea să aibă o abordare transparentă cu liderii europeni şi că Monica Macovei a făcut mult rău României prin atitudinea ei şi prin faptul că „şi-a pârât propria ţară” în Parlamentul European, cerând, referitor la legile Justiţiei, să fie judecată de alte 27 de ţări. Premierul i-a catalogat drept „autişti” pe cei care „dezinformează UE, în ciuda faptului că stiu adevărul”.

Citește și ActiveWatch protestează față de decizia luată în cazul lui CTP și invocă decizii ale CEDO ignorate de politicienii de la CNCD

 

1 COMENTARIU

  1. Cica „Monica Macovei si-a parat tara”. Bai paviano, a spus adevarul despre situatia din Romania, dar stiu ca la voi la PSD se baga gunoiul sub pres si pozati cu zambete largi ca totul e miere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.