Home Actualitate Cod galben de ploi și vijelii

Cod galben de ploi și vijelii

DISTRIBUIŢI

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare COD GALBEN de ploi torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului, valabilă de sâmbătă de la ora 22.00 până luni la ora 09.00 în 22 de județe din țară.

 

În intervalul menționat, vor fi averse ce vor avea caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat căderi de grindină, îndeosebi în sud-vestul țării și în zonele de deal și de munte.

 

Avertizarea cod galben vizează 22 de județe: Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Sălaj, Bihor, Cluj, Arad, Alba, Timiș, Hunedoara, Sibiu, Brașov, Covasna, Vrancea, Caraș-Severin, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Dolj.

 

Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp si izolat 50 l/mp, în noaptea de sâmbătă spre duminică în Banat, Oltenia și nord-vestul Munteniei, iar în cursul zilei de duminică și în noaptea de duminică spre luni și în sud-vestul Transilvaniei, nordul Munteniei, precum și în zona Munților Apuseni și local a Carpaților Orientali.

 

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.