Acasă Politic Campania electorală a PSD ”Mândri că suntem români”, ilustrată și cu poze...

Campania electorală a PSD ”Mândri că suntem români”, ilustrată și cu poze din Alabama(SUA) și Africa de Sud

DISTRIBUIȚI

 

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, în calitatea sa de președinte al PSD, că informația potrivit căreia partidul său se mândrește pe afișele electorale cu imagini din Polonia și Belarus, este o minciună sfruntată , deși evidențele descoperite de internauți nu mai au nevoie de niciun comentariu. Iar dacă pentru găsi cetățeni fericiți la cumpărături și lanuri mănoase, strategii PSD pentru europarlamentare au apelat la imagini din Belarus și Polonia, cumpărate de pe site-ul specializat shutterstock.com., pentru a ilustra crearea de locuri de muncă, o promisiune neonorată de guvernul Ponta, au trecut oceanul și au luat o poză tocmai din îndepărtata Alabama. Cel care ne-a semnalat acest lucru este cititorul ziarului Curentul, Sorin Borodi , din Dej. Astfel, PSD se laudă în campanie cu crearea a 100 000 de locuri de muncă și ilustrează cu o poză luată de pe site-ul unei companii de construcții din Alabama (SUA), http://www.reedalabama.com/. Pe pagina de prezentare a companiei care se ocupă de 27 de ani de construcții industriale, apare și imaginea cu muncitorul care zâmbește și din afișele PSD. De asemenea , pentru a găsi un utilaj mai arătos care ”mușcă” din spicele de grâu, pesediștii se laudă cu reducerea TVA la pâine folosind o imagine luată de pe site-ul unei companii agricole din Africa de Sud, Safari Agric, cu sediul în Johannesburg după cum ne-a semnalat domnul Borodi. Pe site-ul http://www.safariagric.com/ , chiar pe pagina de prezentare, apare și imaginea care ilustrează și campania PSD intitulată pe atât de pompos , pe atât de găunos ”Mândri că suntem români”. Dacă în cazul imaginilor din Polonia și Belarus , ele par să fie cumpărate de pe un site specializat în imagini, există mari semne de întrebare în legătură cu imaginile ”împrumutate” de PSD de pe site-urile unor companii de construcții și agricultură din SUA și respectiv Africa de Sud. Sincer , nu cred că staff-ul de campanie al PSD a sunat la Reed Contracting Services, cu sediul în Huntsville, Alabama , pentru a-i întreba dacă pot lua imaginea lor cu muncitorul fericit din pagina de prezentare de pe internat. Așa cum am mari îndoieli că cineva ar fi contactat firma din Johannesburg pentru a cere permisiunea utilizării imaginii cu combina care seceră grâul.

 

Cireașa de pe tort o constituie imaginea folosită de PSD pentru a se lăuda cu inaugurarea a peste 200 de km de autostradă în 2012 și 2013. Și, cum probabil n-au găsit nimic demn de ilustrat din infrastructura cu care se laudă în afișele electorale, strategii de campanie ai PSD au apelat tot la ”împrumuturi” externe. Astfel, imaginea de pe afișul în care PSD vorbește de accelerarea construcției infrastructurii de transport, este luată pur și simplu de pe imaginea unui telefon android
Xolo Q500 (White), scos la vânzare pe amazon.in. Asta rezultă din simpla compare a imaginii din afișele PSD cu cea de pe http://www.amazon.in/XOLO-Q500-Xolo-White/dp/B00H2AQ1M2, unde este expus telefonul la vânzare.

 

În cazul unui partid condus de un președinte dovedit oficial plagiator , probabil că lucrurile acestea nu mai miră pe nimeni. Dar folosirea acestor imagini care nu au nicio legătură cu România, într-o campanie în care PSD folosește sloganul ”Mândri că suntem români” arată disprețul acestui partid atât față de români cât și față de România.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.