Acasă Actualitate Codru Vrabie – sub aripa protectoare a pesedistului Toni Greblă

Codru Vrabie – sub aripa protectoare a pesedistului Toni Greblă

DISTRIBUIȚI

De aproape un an de zile, zace în sertarele Comisiei juridice a Senatului solicitarea Agenției Naționale de Integritate privind revocarea lui Codru Vrabie din cadrul Consiliului Național de Integritate, pe motiv de încălcări repetate ale atribuțiilor legale. Cererea ANI a fost ferecată cu grijă de președintele Comisiei juridice, pesedistul Toni Greblă, care pur și simplu refuză să o pună pe ordinea de zi a Comisiei, în ciuda solicitărilor repetate făcute atåt de ANI, cåt și de către alți senatori. Constatånd autismul lui Greblă, senatorul PD-L Iulian Urban a făcut o sesizare Biroului Permanent al Senatului în care cere sancționarea persoanelor responsabile din Comisia juridică a Senatului, care au omis, de mai bine de 300 de zile, punerea în dezbatere a solicitării privind revocarea lui Codru Vrabie din CNI. Solicitarea senatorului vine după ce șeful ANI, Cătălin Macovei, a reiterat președintelui Senatului cererea de revocare a lui Codru Vrabie de la CNI, pentru încălcarea repetată a atribuțiilor legale prevăzute de legea 144/2007. Mai exact, ANI îl acuză pe Vrabie de fals în declarații, acesta fiind cercetat într-un dosar aflat la Parchetul de pe långă Judecătoria Sectorului 1, alături de șeful său, Victor Alistar, și Raluca Prună. După cum arătau inspectorii ANI, cei trei ar fi pretins că Asociația Romånă pentru Transparență este una și aceeași cu „Transparency International Romånia“, folosind, potrivit comunicatului ANI, sintagmele „Transparency International Romånia“ și „TI-Ro“, în loc de „Asociația Romånă pentru Transparență“, în documentele către Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) legate de situația lui Alistar. De asemenea, același Codru Vrabie este cercetat de DIICOT după ce ANI a depus o nouă plångere pentru că a determinat sau a sprijinit sustragerea de către personalul Agenției de documente și/sau informații specifice activității instituției. Abuzurile făcute de Codru Vrabie, omul de casă al lui Victor Alistar, nu-l impresionează deloc pe Greblă, care refuză constant discutarea acestui subiect la Comisia juridică. Probabil la sugestia șefului său, Mircea Geoană, un prieten apropiat al lui Alistar, căruia îi promisese chiar funcția de ministru al Justiției.

Toni Greblă: Să schimbăm mai întâi legea

Contactat de ziarul „Curentul“, Toni Greblă a declarat că dorește mai întåi să modifice legea după care funcționează CNI și apoi va lua în discuție solicitarea ANI. Adică la calendele grecești:
„Sunt mai multe reclamații acolo (n.r. în cazul lui Răzvan Codru Vrabie, membru în Consiliul Național de Integritate). Ei au făcut legea astfel încåt numai o hotăråre judecătorească irevocabilă poate să pună în practică această decizie (n.r. de revocare din funcție a lui Răzvan Codru Vrabie). Acest aspect din lege l-am modificat în cadrul Comisiei juridice, urmånd a fi votat în plen, astfel încåt să se elimine confuzia dintre poziția de nevinovăție la funcție cu cea de cetățean“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.