Acasă Actualitate Comisarul Berbeceanu a explicat judecătorilor că infractorii „protejați” de el îi ofereau...

Comisarul Berbeceanu a explicat judecătorilor că infractorii „protejați” de el îi ofereau informații în anchete

DISTRIBUIȚI

Comisarul-șef Traian Berbeceanu, arestat sub acuzația că ar fi sprijinit cu informații confidențiale o grupare de evazioniști cu produse petroliere, și-a susținut ieri nevinovăția în fața magistraților Curții de Casație, la judecarea recursului împotriva mandatului său de arestare. Fostul șef al BCCO Alba  a arătat că infractorii despre care procurorii DIICOT susțin că îi sprijinea erau de fapt sursele sale, iar în activitatea sa nu deconspirat niciodată vreo percheziție și nici nu a divulgat date din anchetele în lucru
„Cei aflați în gruparea informatorilor se întâlnesc cu tot felul de surse. De cele mai multe ori, acestea sunt persoane din mediul infracțional. Polițiștii desfășoară o activitate foarte periculoasă și așa se ajunge la marile dosare ale DIICOT“, a spus Berbeceanu, audiat de judecătorii instanței supreme.
Înregistrarea unei discuții între polițist și informator este o practică firească, a precizat polițistul.
„Eu le înregistram cu reportofonul. (…) M-am întâlnit cu ei pentru a obține informații. Ei mă căutau, ei veneau la mine. M-am întâlnit cu informatorii caracterizați și nominalizați de unitatea de poliție din care făceam parte, cât și cu alte surse informative care nu erau nominalizate în scriptele Poliției“, le-a mai spus Berbeceanu judecătorilor. Fostul șef al BCCO Alba Iulia a explicat că întâlnirile cu ambele categorii de persoane se desfășurau într-un cadru conspirat, în locuri cât mai „dosnice și întunecate“ și pe o perioadă cât mai scurtă, pentru a nu fi descoperite. Traian Berbeceanu le-a cerut judecătorilor să-l pună în libertate, pentru a-și asigura apărarea.
 Procurorul de ședință a cerut menținerea mandatului de arestare. „Berbeceanu a pozat în fața dumnea­voastră în poziția de victimă. Din agenda găsită în mașina lui reiese faptul că pe el îl preocupa «trimiterea la procurori doar a dosarelor cu fraieri». Nu i se neagă performanțele profesionale. Faptul că se află în boxa acuzaților este o consecință directă a activității acestui inculpat“. Reprezentantul DIICOT l-a mai acuzat pe Traian Berbeceanu că primea 2.000 de lei pe lună de la buget pentru a plăti chiria unui apartament în care, de fapt, nu locuia.
După ce judecătorii Înaltei Curți au încheiat dezbaterile în dosarul de recurs, Berbeceanu a fost escortat la DNA, pentru a da explicații cu privire la o scrisoare postată zilele trecute pe Facebook după arestarea sa, pe 24 octombrie, în care se arată că dosarul său a fost „fabricat“ de câțiva procurori DIICOT, cu ajutorul mai multor persoane cercetate penal, pentru că polițistul devenise incomod și amenința serios activitatea grupărilor infracționale locale.

Mihai Niculescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.