Acasă Actualitate Comisia Iordache dezincriminează abuzul în serviciu doar pentru șmecheri, nu și pentru...

Comisia Iordache dezincriminează abuzul în serviciu doar pentru șmecheri, nu și pentru pulimea funcționărească și neamurile acesteia

DISTRIBUIȚI

Dacă redefinirea infracțiunii de abuz în serviciu va fi votată așa cum a modificat-o astăzi Comisia Iordache, toți funcționarii care au încălcat o lege sau o ordonanță în scopul de a-i obține unei rude un folos de peste 2000 de lei, vor merge la închisoare. Și sunt foarte multe cazuri, mai ales cele ale funcționarilor administrației locale. În schimb, dacă abuzul este în scopul de a îmbogăți un om de afaceri indicat de baștanii politici, poate fi prejudiciul și de 1 miliard de Euro, nu merge nimeni la închisoare. Și uite-așa vor scăpa de închisoare Liviu Dragnea, Sevil Shhaideh, Rovana Plumb, Cristian Popescu Piedone, Mihnea Costoiu, Andrei Chiliman, Nicolae Robu, Monica Pop, Nicusor Constantinescu, Ioan Oltean, Sergiu Diacomatu, Marko Attila, Ingrid Mocanu, Horia Georgescu etc.

Parlamentarii Comisiei speciale pentru legile justiţiei au modificat luni, cu 13 voturi „pentru”, 7 împotrivă şi o abţinere, articolul 297 din Codul penal, referitor la abuzul în serviciu, adoptând un amendament al PSD conform căruia pragul pentru această infracţiune a fost stabilit la nivelul salariului minim brut pe economie.

Conform amendamentului PSD, votat de comisie cu unele modificări, „fapta funcţionarului public, aflat în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, reglementate expres prin legi, ordonanţe de guvern sau OUG, care refuză să îndeplinească un act sau îl îndeplineşte prin încălcarea atribuţiilor astfel reglementate, a unor dispoziţii dispoziţii exprese dintr-o lege, Ordonanţă de urgenţă sau Ordonanţă de guvern, în scopul de a obţine pentru sine, soţ, rudă sau afini până la gradul al II-lea inclusiv, un folos material necuvenit şi prin acesta cauzează o pagubă certă şi efectivă mai mare decât echivalentul unui salariu minim brut pe economie sau o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime nepatrimoniale ale unei persoane fizice sau juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 2 ani la 5 ani sau cu amendă”.

În forma actuală, fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta
cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

Așadar, PSD a mărit salariile funcționarilor ca să nu crâcnească la modificarea legislației penale astfel încât barosanii să nu mai meargă la închisoare.

 

 

1 COMENTARIU

  1. SA NE RUGAM IN FIECARE SEARA PENTRU SUFLETUL LUI TOADER TUDOREL, TARICEANU SI DRAGNEA, PENTRU SUFLETELE TUTUROR POLITICIENILOR SI SECURISTILOR.
    OARE AVEM PENTRU CE NE RUGA?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.