Acasă Actualitate Comunistul din fruntea OMS refuză să demisioneze deși a favorizat China, susținătoarea...

Comunistul din fruntea OMS refuză să demisioneze deși a favorizat China, susținătoarea sa la alegerile din 2017. SUA suspendă finanțarea

DISTRIBUIȚI

Deși de aproape o lună se fac presiuni internaționale asupra incompetentului ce conduce Organizația Mondială a Sănătății să se retragă din funcție, acesta refuză cu obstinație. Astfel că ieri, Taiwanul s-a văzut nevoit să facă public un email din luna decembrie trimis către OMS, ignorat de aceasta, în care atrăgea atenţia asupra faptului că noul coronavirus se transmite de la om la om. Cu toate acestea, OMS, protectoarea Chinei, până în luna ianuarie 2020, a scris pe Twitter că acest virus nu se transmite de la om la om.
Restul țărilor nu au interzis zborurile din China decât târziu și astăzi economia mondială e blocată. OMS este condusă de  etiopianul Tedros Adhanom Ghebreyesus, fost membru al unei mișcări comuniste (Tigray People’s Liberation Front), care a fost ales în 2017 în fruntea instituției, surclasându-l ajutat de puternicul lobby chinezesc pe britanicul David Nabarro, după cum dezvăluia New York Times la acel moment. Tedros Adhanom Ghebreyesus a fost acuzat anterior alegerii sale în fruntea OMS că a mușamalizat epidemia de holeră în favoarea guvernului din care făcea parte dar China a reușit să-l impună în funcție.
Marți seară Trump a anunțat că suspendă finanțările pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

“Va fi efectuată o evaluare a rolului OMS în gestionarea extrem de deficitară şi în muşamalizarea răspândirii coronavirusului. Anual, contribuabilii americani furnizează între 400 şi 500 de milioane de dolari către OMS în timp ce China contribuie cu aproximativ 40 de milioane de dolari americani şi chiar mai puţin. În calitate de sponsor principal al organizaţiei, Statele Unite au datoria de a insista asupra unei răspunderi depline din partea OMS. Una dintre cele mai periculoase decizii ale OMS a fost de a se opune restricţiilor de călătorie dinspre China. Amânarea declarării noului coronavirus ca urgenţă pentru sănătatea publică a costat timp preţios. S-a pierdut şi mai mult timp în întârzierea de a trimite o echipă de experţi internaţionali pentru a examina epidemia (…) Incapacitatea OMS de a obţine probe de virus au privat comunitatea ştiinţifică de informaţii esenţiale. (…)”, a spus Donald Trump.

Fostul ambasador al SUA la ONU, Nikki Haley, a declarat, miercuri, la Fox News că OMS ar trebui investigată.

„Statele Unite finanțează 22% din Organizația Mondială a Sănătății”, a spus Haley. „Cu toate acestea  influența Chinei asupra acestor organizații multilaterale este mai mare “.

„Asta face China”, spune Haley. „Încearcă, folosește diverse pârghii și obține influență. Și ceea ce vedem este cum Organizația Mondială a Sănătății e sub influența Chinei. Și nu-mi vine să cred că merge atât de departe încât să-i țină prelegeri președintelui. Avem dreptul să-i tragem la răspundere. Avem tot dreptul la niște răspunsuri. Trebuie investigați”.

3 COMENTARII

  1. Asa sunt toti comunisti din lume,aducetiva aminte cati politicieni romani au tinut de ciolan chiar si dupa ca au fost condmnati penal uzand de dreptul la recurs,sau alba neagra jucata de Sorina Pintea cu uite denisia nu mai e demisia.
    Este adevarat ca in Romania comunismul de dupa 1990 nu mai exista in acte dar faptic inca traieste bine nu se zbate sa supravietuiasca,asta este parerea mea.

  2. Cat timp ii vine banu’ gros de la Roland Garros (Timpuri Noi) o sa ramana un pretios supus la indicatiile rosiaticilor. Trump are perfect dreptate sa se gandesca daca va mai cotiza la OMS sau sa o discrediteze. Aceasta organizatie la nivel global nu mai repreezinta un moral de credibilitate, fiind tot mai fatisa prin evocarea a tot felul de interese globaliste, transpartinice.

  3. Cum a ajuns EDITAT asta șef OMS ? Dacă nu vrea să demisioneze, dații preaviz 24 de ore și cu șut afară cu el. Nu înțeleg de ce vă tocmiți. Pe viitor aveți grijă să nu mai ajungă șef OMS orice EDITAT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.