Acasă Actualitate Din motive de securitate, UDMR îi cere lui Orban anularea protocolului MAI-BOR....

Din motive de securitate, UDMR îi cere lui Orban anularea protocolului MAI-BOR. Pe bună dreptate catolicii și protestanții se simt discriminați

DISTRIBUIȚI

„Prin noile decizii anunţate, ministrul de Interne se pregăteşte, practic, să anuleze toate rezultatele obţinute până în prezent prin introducerea măsurilor de prevenire şi combatere a epidemiei. Marcel Vela ignoră starea de urgenţă declarată de preşedinte, măsurile de sănătate publică impuse de propriul Guvern şi pune, astfel, în pericol toată ţara şi siguranţa populaţiei”, arată UDMR printr-un comunicat.

„În mod cert, relaxarea restricţiilor este extrem de periculoasă din perspectiva sănătăţii publice şi – după toate previziunile – ar avea drept consecinţă o creştere drastică a numărului de infecţii şi decese. De asemenea, acordul dintre MAI şi BOR ar diminua eforturile din ultimele luni ale unei ţări care se pregăteşte să se redreseze economic în această situaţie de o gravitate fără precedent.

Aceasta ar însemna prelungirea stării de urgenţă, menţinerea măsurilor restrictive şi întârzierea reluării activităţilor economice.

Totodată, considerăm că această măsură este discriminatorie faţă de credincioşii de rit catolic şi protestant. Este cu atât mai regretabil acum, când solidaritatea socială şi responsabilitatea reciprocă trebuie să fie definitorii.

Solicităm premierului să nu susţină acest demers şi să ceară ministrului de Interne anularea documentului. Considerăm că nu există nicio justificare pentru o astfel de măsură acum, la o lună după declararea stării de urgenţă şi în momentul prelungirii acesteia.

Paşte binecuvântat tuturor! Sperăm că, pentru binele lor şi al familiilor, dar şi pentru al oamenilor din toată ţara, prietenii noştri ortodocşi vor înţelege că
vârful epidemiei abia acum urmează, iar prin relaxarea restricţiilor nu se va ajunge decât la agravarea situaţiei.

Prin urmare, îi rugăm să rămână şi să sărbătorească acasă!”, se arată în comunicatul UDMR.

4 COMENTARII

  1. nenorocire! urgent Vela demis și trimis să bată toaca prin toată Doftana! 🙁
    sper ca Poliția să nu facă jocul politicianist al puterii
    #staiacasă!

  2. Ma UDMRistilor ia nu mai vorbiti voi in numele tuturor credinciosilor Romano Catolici din Romania caci daca noi catolitici am fost capabili de o jertfa din dragoste pentru aproapele nostru jertfa pe care conducatori BOR nu o accepa asta nu ne face pe noi mai putin credinciosi decat sunt ortodocsi frati nostri in Cristos,ba dincontra asi spune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.