DISTRIBUIȚI

Fost candidat la Senat din partea UDMR, Burjan Gergely (pe românește Grigorie) a fost concediat disciplinar pe 25 mai, după ce un utilaj al instituției care era folosit în interesul personal al udemeristului a luat foc. Acum Burjan și-a găsit un alt loc de muncă plătit din bugetul local al orașului Deva. Fostul șef al SGA este de câteva săptămâni consilier al primarului municipiului Deva. Nu știm ce îl poate consilia Burjan pe primarul Florin Oancea dar știm ce nu îl poate consilia decât cu riscul de a năvăli procurorii în Primărie: cum să folosească activele Primăriei în interes propriu.
Susținut frenetic de europarlamentarul Winkler Gyula (mai pe românește Iuliu) și de consilierul Curții de Conturi Attila Dezsi, Burjan Gergely a fost menținut ani de zile în funcția de șef local la Apel Române și a folosit activele SGA în interes propriu: utilajele, materialele și oamenii din subordine acasă la ei, la fiică-sa, pe la prieteni sau pe la partide.

Cât la vârf UDMR și PSD au fost surori, Burjan a fost de neatins deși au fost întocmite acte cu delapidarea instituției de către el iar ziarul Curentul a relatat pe larg despre escrocheriile sale.

Astfel, printr-o notă de constatare cu numărul 4170/11,04,2016 s-a constatat că directorul de la SGA Hunedoara, Burjan Grigorie a folosit basculanta MS 32-SGA în interes personal, pentru asta semnând 9.84% din foile de parcurs fără a avea această atribuție. Burjan a fost cercetat de o comisie de disciplină începând cu luna iulie și a propus sancțiuni disciplinare însă între timp s-a împlinit termenul de prescripție și Burjan a scăpat la acel moment.
Tot în 2016, în lunile mai-iunie, „în paralel, din dispoziţia directorului Administraţiei Bazinale de Apă Mureş, s-a efectuat şi un audit intern la Sistemul de Gospodărire a Apelor Hunedoara care a evidenţiat faptul că există o serie de neconcodanţe privind întocmirea documentelor justificative în ceea ce priveşte consumul de combustibil la mijloacele de transport şi utilaje terasiere.” Abia în noiembrie șeful ANAR de atunci, Nicolae Bărbieru, dispune ca o echipă din cadrul Corpului de Control să „efectueze o verificare la SGA Hunedoara în legătură cu aspectele sesizate” și termenul de prescripție al răspunderii disciplinare l-a scăpat din nou.
În mai anul acesta, un nou dosar disciplinar l-a înfundat pe udemerist.
Dar cum vechile metehne sunt greu de lepădat, ne așteptăm să-l vedem pe Burjan cum bagă mâna și în bugetul local în interesul său și al familiei sale. Doar că primarul Devei nu va putea spune că nu a fost avertizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.