Acasă Actualitate Concedieri de 1 Decembrie

Concedieri de 1 Decembrie

DISTRIBUIȚI

Un număr de 21 de firme din județul Vaslui au comunicat către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) concedierea colectivă a 1.493 de angajați în următoarele două luni, în unele cazuri fiind vorba chiar de închiderea unor fabrici, transmite corespondentul MEDIAFAX.
În majoritatea cazurilor de disponibilizări colective anunțate la ITM, este vorba de restrângere de activitate din cauza lipsei de comenzi din această perioadă. Pe lângă societățile cu activități în domeniile construcții și agricultură, care obișnuiesc să trimită în șomaj angajații pe timpul sezonului rece, mai nou au început disponibilizările și societățile de confecții din județ.
"Din comunicările făcute către noi, o societate din domeniul confecțiilor și-a trimis în șomaj toți cei 100 de angajați, în timp ce o altă unitate de profil a renunțat la 25 din cei 53 de salariați. Față de aceeași perioadă a anului trecut, se înregistrează o creștere cu 20% a concedierilor colective", a declarat Lucica Maican, inspector-șef adjunct al ITM Vaslui. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.