Home Actualitate Conducerea ANIF- luată la bani mărunți în urma dezvăluirilor ziarului „Curentul”

Conducerea ANIF- luată la bani mărunți în urma dezvăluirilor ziarului „Curentul”

DISTRIBUIŢI

Dezvăluirile ziarului „Curentul“ privind tunul de 700 de miliarde de lei vechi dat de conducerea Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare în urmă cu circa o săptămână a determinat conducerea  Ministrului Agriculturii să trimită o comisie de control care să verifice contractele privind achiziția serviciilor de pază la care se făcea referire în ancheta publicată de ziarul nostru. Este vorba despre un tun de aproximativ 16 milioane de euro pe care Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) l-a tras pe 23 mai 2012, prin încheierea mai multor contracte de achiziții a unor servicii de pază, cu aceeași firmă, fără licitație și prin încălcarea legislației în vigoare. Firma care a primit cu dedicație, pe șest, contractele de pază pentru toate filialele ANIF din întreaga țară se numește Interguard Group SRL și aparține lui Viorel Florin Beiu.
La solicitarea ziarului „Curentul“, Biroul de presă al Ministerului Agriculturii a precizat ieri că : „­O comisie de control din cadrul MADR analizează dacă contractele de achiziții a unor servicii de paza au fost încheiate conform legislației în vigoare. Dacă rezultatul reflectă încheierea ilegală a acestor contracte, atunci conducerea ANIF va fi demisă, la sfârșitul acestei săptămâni. Menționăm că în acest moment în ceea ce privește conducerea ANIF nu s-au produs modificări“.
Potrivit informațiilor  publicate de ziarul „Curentul“, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare a încheiat, din dispoziția directorului general Gheorghe Iordache, 10 contracte de prestări servicii de pază pentru toate filialele din țară ale agenției, cu societatea Interguard Group SRL. Valoarea totală a acestor contracte se ridică la peste 70 milioane de lei (700 miliarde lei vechi), în condiții extrem de favorabile pentru firma agreată de conducerea ANIF. Conform prevederilor contractuale, tarifele achitate sunt cu mult peste prețul pieții: tariful orar/post este de 10,10 lei/ora, iar tariful orar pe agent patrulă este de 45 lei/ora, fără TVA. Contractele au fost cu dedicație și, mai mult, s-au încheiat prin încălcarea legislației în vigoare, adică a prevederilor OUG nr 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziție publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice și a contractelor de concesiune de servicii.

Mihaela Dobrescu

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.