Acasă Actualitate Condus de o teleormăneancă, ONRC a respins o firmă având în nume...

Condus de o teleormăneancă, ONRC a respins o firmă având în nume „Investment Fund” pentru că include un cuvânt obscen

DISTRIBUIȚI

Despre prostia funcționarilor români din administrație au curs râuri de cerneală. Fostul șef al ANAF, avocatul Sebastian Bodu relatează despre prostia în stare pură de la Registrul Comerțului care a respins „ o cerere de rezervare a denumirii “X Investment Fund” pe motiv că “fund” e cuvânt obscen (oare, dacă as fi cerut rezervare pentru “Fundul Grădinii”, la fel ar fi zis?). Și, “înțelegând” că e o denumire, totuși, in limba engleză, de la sine putere pune un “o” în fața lui “u”. Așa că îmi dă rezervarea pe “X Investment…Found”. S-au gândit ei că așa merge”, explică Bodu.

În limba engleză „fund” înseamnă fond iar „found” înseamnă găsit. Așa că din „Fond de investiții” s-a transformat prin grija unui prost de la ONRC în „Investiții găsite”. Asta, în condițiile în care fund e un cuvânt obscen doar în mintea perverșilor care și vizualizează cine știe ce obscenități când aud de fundul mării, fund de ochi, sac fără fund, s-a dat la fund etc.

„De proști in administrația publică nu scăpăm niciodată. Iar prostia s-a născut, istoric, la Registrul comerțului. Acolo ar trebui dați afară cu toții. Partea și mai nasoală e că nu ai de unde să aduci alții mai buni.”, adaugă Bodu

Registrul Comerțului e condus de o tanti, Valentina Burdescu originară, desigur, din județul Teleorman, din Roșiorii de Vede. Foto onrc.ro

18 COMENTARII

 1. Articolul este profund nedrept, o eroare facuta de un angajat nu califica drept „prostie in stare pura” activitatea intregii institutii.
  Sa arunce cu piatra cine nu a gresit niciodata !

  • doar pt simplul fapt ca acel om inca mai lucreaza in acea institutie, face ca intregul colectiv sa impartaseasca aceleasi valori si calitati indoielnice. Afara cu incompetentii, punct.

 2. Suntem in Romania si denumirile trebuie sa respecte lexicul limbii române. Pentru cei care nu stiu ca cetățenii din România sunt egali ar trebui să dea declarații la comisia de antisemitism privind locuitorii din Teleorman. Nu sunt de categoria a II a si chiar daca au locuit si trăit în Teleorman.

 3. Amice, ești idiot? N-auzi că i-a admis Investment FOUND? Asta respectă lexicul limbii române? Și locuitorii din Teleorman sunt semiți? Cred că ești și tu de la ONRC…

  • DA

   numai pe baza comentariului pe care l-am publicat sunt idiot din nenumarate motive. Adica, citesc si sunt fascinat de atata idiotenie si citesc din nou pentru ca nu imi vina sa cred

   somn usor

 4. „ponzi divestment scheme”

  e rezervata denumirea?ca sa stie tot omu la ce sa se astepte….
  da,dom bodu,mai avem si o idee despre un remediu impotriva potentei care creste paru-n cap….deal?

 5. Daca cerea domnul Bodu o rezervare cu un anume cuvant care in Croatia reprezinta denumirea unei localitati, iar in Botswana reprezinta denumirea monedei nationale, trebuia acceptata pentru ca, nu-i asa, ar fi fost vorba despre o firma de turism sau de contabilitate! Asta e argumentul suprem adus? Ca in limba engleza „fund” nu inseamna”fund”? Sublima logica! De fier! Apoi, sa presupunem ca un angajat a gresit? E vina conducerii unei institutii ca un angajat, dintre mii de angajati, a gresit? Una peste alta, articolul, daca poate fi numit asa, e partinitor si plin jigniri! De fapt, tot ceea ce a fost insirat in el nu e decat un pretext pentru a ajunge la fraza finala, care e incalificabila! Domnilor dragi, cetatenii tuturor judetelor din tara asta sunt egali! Cei din Teleorman nu sunt cu nimic mai prejos decat ceilalti, indiferent de unde! Este jignitor ceea ce ati scris! In Teleorman s-au nascut Marin Preda, Zaharia Stancu, Constantin Noica, Gala Galaction si lista poate continua! Demonizati, efectiv, o anumita zona a tarii pentru ca, de fapt, sunteti la o vanatoare de vrajitoare? Stiti ceva despre femeia aceasta, despre calitatile ei intelectuale si manageriale, incat va permiteti sa faceti astfel de afirmatii? Jigniti un om gratuit si faceti insinuari incalificabile pentru ca ce? E din Teleorman? Nu va este jena? Asta este presa? „Prostia in stare pura”, „prostia in stare pura” afirma, suparat, „domnul” Bodu, din care citati mai ceva ca din Eminescu. Dumnealui de ce duce lipsa? Rusinos articol!

  • Bă ce „orașul din Croația” mea e jignitor în ultima frază? Că i-a spus tanti? Ești cretin? Și faptul că e din teleorman e relevant că în „moneda din Botswana” mea numai teleormăneni în toate funcțiile de răspundere? chiar nu vezi? că pari om educat! ce o califica pe tantica asta să ajungă Director General la ONRC? Dar pe carmen Dan, Dar pe aia secretar de stat la Sănătate etc și bineînțeles ce o califica pe proasta României?

   • Măi inculto, dacă tot ești tu atât de tare in gură pe internet, zic să te prezinți public și să iei măsuri.
    Toți dăm cu gura, dar nimeni nu pune osul la muncă.
    Ști ce e trist? Ca mesajul asta este scris de fiul lu’ “tanti” Valentina, fiu în vârsta de 16 ani.

 6. Suntem la capitolul „expresii si locutiuni”, se pare, sau la sensul principal si sensul figurat al cuvintelor. „A te bate fund in fund” di „a sati de fund in sus” va suna la fel de bine? Iata cum inofensivul si decentul „fund” nu mai suna asa bine, pentru ca limba noastra-i o comoara, nu-i asa? Oricat v-ati invarti in jurul cozii, ce ati putut scrie aici, e orice, numai un articol de presa nu. Despre asta este vorba si stiti foarte bine acest lucru. A face presa, inseamna, sa fii echidistant si doar sa informezi cititorul, fara aprecieri partinitoare si insinuari de doi bani. Ori numai asta nu faceti aici. Succes! Cautati in continuare expresii si locutiuni cu diverse cuvinte. Incepeti cu „decenta” si „profesionalism”.

  • Limitele de exprimare ale presei le stabileste Cedo care permite chiar expresii insultatoare pentru angajatii guvernamentali. Cautati pe net. In plus nu e adevarat ca jurnalistii trebuie doar sa informeze. Oricine, nu numai presa poate exprima judecati de valoare, dupa cum tot CEDO stabileste.

  • „Astfel, Curtea (CEDO) a subliniat că autorităţile unui Stat democratic trebuie să tolereze critica chiar şi
   atunci când aceasta este considerată provocatoare sau insultătoare (Özgür Gündem contra Turcia, 16 martie 2000, §60)”
   „In privinţa judecăţilor de valoare, Curtea a respins ideea ca un jurnalist să nu poată formula
   asemenea judecăţi critice decât cu condiţia de a putea demonstra veridicitatea lor (Dalban, 28 contra României septembrie 1999, §49). ”
   „Curtea a acordat jurnaliştilor dreptul de a recurge la o doză de exagerare şi de provocare şi de a utiliza expresii care ar putea să fie considerate drept polemice sau chiar lipsite de măsură pe plan personal (Lopes Gomes da Silva contra Spaniei, 28 septembrie 2000, §§34-35).
   Și tot așa….

 7. Asta e tara in care traim,toate proastele ajunse sa ocupe functii de decizie cu curu,pentru ca daca citesc le lacrimeaza ochi(vorba lui Becali) si diplomele universitare pot cumpara ca legumele din piata,se cred buricul pamantului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.