Acasă Actualitate Consiliul Concurenței acuză PSD-ALDE după declarațiile lui Dragnea: nu au implementat recomandările...

Consiliul Concurenței acuză PSD-ALDE după declarațiile lui Dragnea: nu au implementat recomandările noastre în legislație

DISTRIBUIȚI

Liviu Dragnea a atacat ieri după modelul Ceaușescu-imperialismul american, multinaționalele și băncile dar astăzi a fost demascat de Consiliul Concurenței care a arătat că deși trebuiau implementate în legislația națională anumite prevederi, coaliția PSD-ALDE nu a făcut-o nici prin lege. nici prin ordonanță.
Consiliul Concurenței anunță că nu a primit nicio sesizare de la instituțiile publice referitoare la posibile înțelegeri ilegale între bănci în ceea ce privește creditarea companiilor.
În același timp, Consiliul menționează că autoritatea de concurență are în derulare două investigații declanșate din oficiu, pe piața serviciilor de leasing operational și pe piața de leasing financiar și a creditului de consum din România. În cadrul investigațiilor s-au desfășurat inspecții inopinate la sediile a 25 de bănci, Instituții Financiare Non-Bancare (IFN), societăți de leasing, asociații profesionale și patronale, aceasta acțiune fiind cea mai amplă investigație a instituției.
Rezultatele investigațiilor vor fi făcute publice, imediat după finalizarea acestora și luarea unei decizii.
Reamintim că autoritatea de concurență a făcut recomandări pentru eficientizarea/creșterea concurenței în sectorul financiar și, implicit, pentru scăderea comisioanelor, în contextul finalizării anchetei sectoriale pe piața serviciilor bancare de retail. Astfel, una dintre recomandări se referă la intensificarea concurenței odată cu transpunerea Directivei privind Serviciile de Plată (Revised Payment Service Directive), care deschide piața către noi actori (de ex: fintech-uri), dar care nu a fost încă preluată în legislaţia naţională, deşi termenul de implementare era ianuarie 2018. Principalul avantaj al dezvoltării companiilor din domeniul fintech îl reprezintă intensificarea concurenţei în sectorul financiar şi scăderea comisioanelor.
Concluziile Raportului privind piaţa serviciilor bancare de retail poate fi consultat pe pagina web a instituţiei, www.consiliulconcurentei.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.