Home Actualitate Consiliul Concurenței vrea să plătească turnătorii cu până la 100.000 de euro

Consiliul Concurenței vrea să plătească turnătorii cu până la 100.000 de euro

DISTRIBUIŢI

Nu vă era dor, cumva de vremurile când se plăteau turnătorii? La urma urmei și cei pe care-i turnau informatorii de dinainte de 1989 încălcau legislația așa cum era ea în vigoare atunci. Acum însă se cheamă recompensă și sesizare. Consiliul Concurenței vrea să-i recompenseze cu 1% din valoarea amenzilor, dar nu mai mult de 100.000 de euro, pe cei care vin cu sesizări ce se dovedesc corecte, a anunțat sâmbătă, președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, la un seminar de specialitate.

„Propunerea noastră ar fi ca aceia care vin cu o sesizare care se dovedește corectă după aceea, deci cei care ne dau informații despre încălcarea legii, fie că sunt angajați în acea firmă sau în ce context au aflat ceva, după ce se dovedește corectă și instanța confirmă că firma a încălcat legea, pot să primească până la 1% din cuantumul amenzii, dar nu mai mult de 100.000 de euro”, a afirmat Chirițoiu.
Propunerea urmează să fie trimisă sub formă de amendament către Parlament, la Legea Consiliului Concurenței. Deocamdată, Ordonanța a fost trimisă către Parlament, respectiv către Senat.
Și când presa semnalează încălcări ale legislației cum o să fie?

Chirițoiu a explicat că, în prezent, există posibilitatea de a fi sesizați, inclusiv prin sesizări anonime, dar că se dorește să se facă un pas în plus spre mecanisme care există în țări, precum Ungaria sau Statele Unite ale Americii. Adică în Uniunea europeană vom fi două țări cu această prevedere: toarnă și vei fi plătit! Noi suntem de acord dar să le și publice numele și sumele pe pagina de internet a instituției că doar e ceva onorabil.
Și  Iulius Caesar iubea trădarea dar îi ura pe trădători. Chiar să le dăm până la 100.000 de Euro…

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.