Acasă Actualitate Consiliul de Administrație al Poștei Romane a fost demis

Consiliul de Administrație al Poștei Romane a fost demis

DISTRIBUIȚI

 

Consiliul de Administrație al Poștei Române a fost demis de Adunarea Generala a Acționarilor, au declarat pentru HotNews.ro două surse apropiate acestui proces. Contactat vineri de HotNews.ro, Ion Smeeianu, directorul general și membru în Consiliul de Administrație al Postei Romane, a declarat: „nu știu absolut nimic.” De asemenea, Dinu Malacopol, un alt membru al CA din Poșta Româna a precizat: „nu știu nimic în momentul de față, nu am primit nici o informare în acest sens”. Ministrul Comunicațiilor, Răzvan Cotovelea, nu a putut fi, acesta fiind prezent la reuniunea Consiliului Uniunii Europene – Transport, Telecomunicații și Energie (TTE), care are loc la Luxemburg, în perioada 5-6 iunie 2014.

În acest moment, Poșta este cel mai mare operator local de profil și are o rețea teritorială de 5.687 de unități poștale și aproximativ 27.300 de angajați. Acționarii companiei sunt Ministerul pentru Societatea Informațională, cu 75 lasută din acțiuni și Fondul Proprietatea, cu 25 la sută. În acest moment, în Consiliul de Administrație al Poștei se regăsesc Adrian Apolzan (președinte), Ion Smeeianu (directorul general al companiei), Dinu Sava Malacopol, Gelil Eserghep, Andreea Dana Stănescu și Adrian Cighi (reprezentant al Fondului Proprietatea). Poșta Română a obținut în primul trimestru al acestui an un profit operațional de 22,5 milioane de lei, după ce și-a reorganizat și eficientizat activitatea, prin restabilirea echilibrului între volumul de prestații poștale și a numărului de angajați la nivel operațional și administrativ. În perioada 2008-2012, compania a consemnat pierderi în fiecare an, care, cumulate, au atins 530 milioane de lei, cu toate că a bugetat profit în fiecare an. La nivelul anului 2013, Poșta Română a încheiat cu o pierdere din activitatea de exploatare de 27,62 milioane de lei, de peste nouă ori mai mare decât nivelul estimat în bugetul de venituri și cheltuieli al companiei, în care era estimat un rezultat negativ de 2,99 milioane de lei.

Directorul general al Bursei de Valori București (BVB) Ludwik Sobolevski a primit recent propunerea să fie membru în Consiliul de Administrație și președinte al Poștei Române, ofertă pe care se pare ca ar fi acceptat-o, potrivit unor surse citate de Bursa.ro. Sobolewski a fost numit director general al BVB la începutul lunii iulie a anului trecut și a preluat conducerea executivă la aproape două luni, în urma avizării în luna august de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). El a condus bursa din Varșovia timp de șapte ani, în perioada 2006 – 2013, când piața din Polonia a ajuns pe prima poziție din Europa Centrală şi de Est.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.