Acasă Politic Bătaie pe partidul Udrea-Băsescu: Papahagi, Funeriu, Rădulescu, Vișan și Udrea vor intra...

Bătaie pe partidul Udrea-Băsescu: Papahagi, Funeriu, Rădulescu, Vișan și Udrea vor intra în cursă pentru șefia partidului

DISTRIBUIȚI

Deși nu mai este niciun secret că PMP este de facto partidul Elenei Udrea care voia să îi pună la dispoziție președintelui Traian Băsescu un vehicul politic prin care acesta să revină în politică după retragerea de la Cotroceni, în PMP se va mima democrația alegerii. Papahagi, Funeriu, Rădulescu, Vișan și Udrea vor intra în cursă pentru șefia formațiunii, deși este clar, proporțional vorbind că Udrea pleacă cu un avantaj. „Jolly joker”-ul ei este fostul paj al lui Radu Berceanu, gelatul Gelu Vișan, care va participa ca „iepure” pentru doamna Udrea, având deja aspirații de subaltern perpetuu. Fostul consilier Adrian Rădulescu este doar un outsider care cel mai probabil va ceda susținerea sa, deci vom asista la o cursa în trei cu Udrea-Papahagi și Funeriu, unul dintre cei doi putând ceda pentru celălalt.

Cu Udrea în finală, lideră și sponsorul de facto al partidului, este foarte greu de crezut că nu ea va fi câștigătoarea după ce a exportat tot ce se putea din PDL iar oameni ca Funeriu sau Papahagi nu au nicio șansă să fie susținuți de noua gașcă de combinatori de sub fustele madamei. Delegaţii la Congresul PMP, care se va desfășura la Palatul Parlamentului, vor alegere preşedintele partidului, opt vicepreşedinţi, opt secretari executivi, un secretar general şi doi secretari generali adjuncţi. Elena Udrea Și Daniel Funeriu vor candida doar pentru funcţia de preşedinte al partidului, în timp ce ceilalți competitori vor mai candida şi pentru alte funcţii. Astfel, Adrian Papahagi va candida şi pentru un post de vicepreşedinte pe strategii şi relaţii politice, Adrian Rădulescu pentru secretar executiv, iar Gelu Vişan pentru o funcţie de secretar general adjunct.

 

Se bat pe un ciolan viitor

 

Concurenţă mai mare, cinci pe un loc, este la funcţia de vicepreşedinte pentru strategii şi relaţii politice, post la care aspiră Teodor Baconschi, Adrian Papahagi, Ştefan Vlaston, Radu Mihai Cristescu şi Iulia Mirescu. Pentru un post de vicepreşedinte pentru relaţiile cu mediul de afaceri vor candida Florin Secară, Marian Berdan şi Gunter Erich Wotsch. Mai candidează pentru funcţiile de vicepreşedinte pentru politici publice – Marin Anton, vicepreşedinte pentru resurse umane – Nicolae Ivășchescu, vicepreşedinte pentru comunicare şi imagine – Florian Dumitru Staicu, vicepreşedinte pentru administraţie publică – Gabriel Berca, vicepreşedinte pentru relaţia cu societatea civilă – Petru Movilă, vicepreşedinte pentru relaţii internaţionale – Cristian Preda.

Preşedintele interimar al PMP, Eugen Tomac, va candida pentru funcţia de vicepreşedinte pentru românii de pretutindeni. Pentru funcţia de secretar general al partidului va candida Cristian Petrescu, iar pentru cele două posturi de secretar general adjunct – Gelu Vişan şi Sergiu Ionuţ Diacomatu.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.