Acasă Actualitate Consiliul Național al Rectorilor ar vrea ca Emilia Șercan să nu mai...

Consiliul Național al Rectorilor ar vrea ca Emilia Șercan să nu mai caute

DISTRIBUIȚI

Într-o țară care geme de plagiatori presupusa elită universitară cere într-un comunicat penibil ca nimeni din afara vieții universitare să nu mai analizeze textele copiate.

Comunicat:

Consiliul Naţional al Rectorilor din România susţine valorile fundamentale ale eticii academice, dar consideră că este regretabil că această componentă de bază a vieţii universitare migrează în zone de interpretare subiective, altele decât cele îndrituite de lege să o facă.

Etica este substanţa organică modernă a echităţii, a echilibrului, a asigurării unei educaţii de calitate, fiind vital pentru universităţile româneşti să îşi asume din toate punctele de vedere importanţa acesteia.

Totodată, considerăm că este inacceptabil să fie aruncate în derizoriu cariere universitare şi întregi comunităţi academice din România, astfel de acţiuni putând fi iniţiate în scopuri total străine învăţământului, eticii şi moralei. în acest context, nu credem că este oportun ca procesul de , judecată” a încălcării eticii universitare să fie făcut pe reţele de socializare sau în presă.

Ne delimităm categoric de orice formă de verdict de încălcare a eticii dat de oricine altcineva decât de forurile academice şi într-un cadru instituţional adecvat şi ne delimităm categoric de orice analiză efectuată fără respectarea unor principii fundamentale.

Preşedinte interimar CNR
Prof.univ.dr. Diana Moş

6 COMENTARII

 1. Jigodii. Lucrez in mediul universitar, dar imi este rusine de ceea ce traiesc. Niciodata nu am crezut ca mediul academic va decadea in ultimul hal; sintem pierduti din punct de vedere al integritatii stiintifice la nivel mondial. DNA mai exista? Sau este o simpla anexa a lumii politice execrabile din Romania???

 2. Mai acestia care cereti ca nimeni sa nu se bage in ciorba voastra eu as dori sa imi spuneti daca i-a fost retras titlul de doctor intro stiinta sau alta vreuni doctorand doar pentru ca a fost criticat omul in presa sau pe retelele de socializare sau si-a pierdut calitatea de doctor pentru ca cineva(Emilia Sercan in cazul domnului S.Canpeanu dar si in alte cazuri)a venit cu dovezi,adica v-a aratat lucrari de doctorat care a fost copiate ?.
  Deci concluzia mea este ca ar trebui sa ii multumiti Emiliei Sercan si altora ca ea pentru ca v-a ajutat sa aflati adevarul aratand furtul public in fata tuturor romanilor asumandusi o gramada de riscuri,as dori sa va amintesc cazul cu generali de la Academia de Politie;dar prin declaratia asta voi dati dovada ca va place mai mult sa tineti gunoiul ascuns sub pres si sa pozati in niste oameni cu staif caci pentru un orgolios este greu sa isi recunoasca greselile comise de el sau de subalterni lui.

 3. Romania, ca tara si ca natie, si-a pierdut sansele de a progresa din momentul in care tiganii iliescu, nastase si clica de muscali care i-a propulsat au dat cep non valorilor, imbecililor, au pus in ranguri inalte hoti, mincinosi si nemernici, au cultivat prin slugoii zilei (antenele si restul) mediocritatea si minciuna, au pus o imbecila in fruntea Educatiei, imbecila care ori la ordin ori din pura prostie a desfiintat Scoala Romaneasca si cam tot ce era de folos pe linga (ex. scoala Profesionala), a finantat, ajutat, promovat si aparat spiru haretele ca tiparnite de diplome si apoi doctoratele au inceput sa fie de gasit la orice colt universitar. Nu va mirati ca nu se poate face nimic bun si nimic nu iese curat si folositor din poporul care ocupa teritoriul Romaniei de zi, este imbecil si imbecilizat iar asta este parte dintr-un plan concret. Disparitia noastra de pe harta va devenii ujn fapt concret destul de curand iar artizanii lui vor asculta manelele la Monaco sau la Miami.

 4. Romania, ca tara si ca natie, si-a pierdut sansele de a progresa din momentul in care tiganii iliescu, nastase si clica de muscali care i-a propulsat au dat cep non valorilor, imbecililor, au pus in ranguri inalte hoti, mincinosi si nemernici, au cultivat prin slugoii zilei (antenele si restul) mediocritatea si minciuna, au pus o imbecila in fruntea Educatiei, imbecila care ori la ordin ori din pura prostie a desfiintat Scoala Romaneasca si cam tot ce era de folos pe linga (ex. scoala Profesionala), a finantat, ajutat, promovat si aparat spiru haretele ca tiparnite de diplome si apoi doctoratele au inceput sa fie de gasit la orice colt universitar. Nu va mirati ca nu se poate face nimic bun si nimic nu iese curat si folositor din poporul care ocupa teritoriul Romaniei de zi, este imbecil si imbecilizat iar asta este parte dintr-un plan concret. Disparitia noastra de pe harta va devenii realitate destul de curand iar artizanii acestui plan vor asculta manelele la Monaco sau la Miami, in „dor de tara, sa moara mama”…

 5. G5-G7 toate universitatile din ROMANIA stiu ce au facut si pe cine au facut DOCTORI
  LA UMF-uri aceeasi poveste – cu doctorate in medicina in timpul facultatii samd.
  Povestea Continua….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.