Acasă Actualitate Contestații pentru anularea primului tur al alegerilor prezidențiale!

Contestații pentru anularea primului tur al alegerilor prezidențiale!

DISTRIBUIȚI

Președintele Curții Constituționale a României (CCR), Augustin Zegrean, a declarat miercuri că toate cele 12 contestații depuse la CCR pentru anularea primului tur al alegerilor prezidențiale sunt pe tema „diaspora”, inclusiv cea a candidatului independent la prezidențiale Gheorghe Funar.

Întrebat dacă este o problemă că românii din străinătate nu au putut vota pentru că a fost îngreunat procesul de votare prin semnarea acelor declarații pe propria răspundere, șeful CCR a precizat: „Asta o să vă spun după-amiază. Avem 12 dosare venite pe această temă. Astăzi le soluționăm. (…) Toate pe aceeași temă … pe diaspora, inclusiv cea a domnului Funar”.

Referitor la faptul că foarte multe persoane au votat pe listele suplimentare, Zegrean a menționat că acest lucru este legal, fiind stabilit prin OUG că fiecare poate să-și exercite acest drept acolo unde se află. „Important este ca lumea să voteze, nu contează că votează la el pe stradă sau pe strada vecină”, a afirmat el.

Despre primirea proceselor verbale de la BEC, președintele Curții a susținut că acestea nu au sosit și că cel mai probabil joi vor fi transmise la CCR, fiind în grafic. Zegrean a menționat că a vorbit marți seară și erau venite din județe 17 dosare, urmând să vină toate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.