Acasă Actualitate Coordonatorii de vânzări ai AVON, maeștri ai fraudelor

Coordonatorii de vânzări ai AVON, maeștri ai fraudelor

DISTRIBUIȚI

Fraudele economico-financiare sunt grave la orice nivel s-ar petrece acestea. Cu atât mai mult cu cât se profită de un sistem care nu poate fi controlat. Un astfel de caz este cel al reprezentanților de vânzări ai companiei AVON, care reclamă din ce în ce mai multe situații în care sunt victime ale unor fraude săvârșite de coordonatorii de vânzări și de managerii lor de zonă, care se folosesc abuziv și ilegal de datele lor personale și de copiile cărților lor de identitate. Coordonatorii de vânzări dau comenzi în mod ilegal în numele și pe seama lor, reprezentanții de vânzări rămânând buni de plată față de compania AVON.

Se pare că acest fenomen dezvoltat de fraudele economice este specific nu numai companiei AVON, ci în general tuturor companiilor care practică sistemul de vânzări door-to-door în România. Fenomenul este pe cale să devină îngrijorător, și foarte mulți dintre acești debitori au depus plângeri penale împotriva coordonatorilor la Inspectoratele Județene de Poliție din România.

În această situație se află și Monica Ghiță din Constanța, în numele căreia, pe data de 4 ianuarie 2008, s-a ridicat un colet AVON. În aceeași situație se află și Daniela Pâncotan din Arad, căreia i s-a imputat să plătească 602,8 RON, suma aferentă unei comenzi date de coordonatorul ei, la un an de zile de la data la care ea încheiase colaborarea cu AVON. Într-un alt caz, Lidia Alexe din Brăila reclamă că pe numele ei s-au făcut în mod fraudulos comenzi de către un coordonator zonal, deși ea nu a fost niciodată angajată ori colaboratoare a firmei AVON. Aceasta din urmă a fost înștiințată prin Poștă că avea de plată către AVON 721.3 RON, reprezentând contravaloarea unor produse cosmetice marca AVON care ar fi fost ridicate de doamna Alexe și nu au fost achitate. În acest context, specialiștii de la Urban și Asociații mărturisesc faptul că primesc foarte multe reclamații de la reprezentanții de vânzări AVON, în care se comunică faptul că respectivele comenzi au fost făcute de Coordonator. La momentul în care se înscrie un reprezentant, acesta trebuie să prezinte coordonatorului o copie a cărții de identitate și să completeze un formular cu datele personale. După înscriere, solicitantul primește un număr de reprezentant, iar comenzile se fac în baza acestui număr. Interesant este faptul că acestor reprezentanți de vânzări li se colectează datele personale, însă majoritatea reprezentanților susțin că nu au văzut în formularele respective vreo prevedere că ar avea drepturile instituite de Legea 677/2001, pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.