Acasă Actualitate Corina Crețu l-a luat de bărbat pe Ovidiu Rogoz la pachet cu...

Corina Crețu l-a luat de bărbat pe Ovidiu Rogoz la pachet cu o datorie de 400.000 de euro

DISTRIBUIȚI

Fosta nevastă i-a lăsat cadou creditorii și executorii judecătorești
Proaspătul soț al europarlamentarului Corina Crețu a ieșit șifonat din primul său mariaj. Fosta lui soție, Ionela Tudose, l-a părăsit în favoarea afacerilor din Dubai, i-a lăsat copilul în grijă, ba chiar l-a făcut bun de plată cu datorii de 400.000 de euro. Bunurile comune ale soților su fost supuse procedurilor de executare silită,  s-a plâns Ovidiu Rogoz judecătorilor, la divorț. În primă instanță, afaceristul a obținut divorțul din culpa exclusivă a soției, dar și custodia fiicei sale, iar l-a apel s-a înțeles cu fosta soție să divorțeze din culpă comună. Fiica lor împlinise între timp 18 ani, astfel că magistrații au închis chestiunea încredințării.
După 21 de ani de căsnicie, în noiembrie 2010, Ionela Rogoz și-a chemat soțul la divorț, cerând judecătorilor și custodia fiicei lor, Maria Cristina. Ovidiu Rogoz, care după declarațiile publice ale Corinei Crețu deja era implicat într-o relație cu aceasta, a contraatacat și a adus probe că soția e de vină pentru destrămarea relațiilor de familie. „Problemele dintre soți au creat o lipsă de comunicare incompatibilă cu dragostea și cu traiul în comun, acestea culminând cu plecarea acesteia din domiciliul comun, în luna ianuarie a anului 2010, minora fiind lăsată în grija tatălui“ a scris Ovidiu Rogoz în cererea de chemare în judecată.
Mai mult, el s-a trezit dator și exe­cutat silit. „Ulterior plecării sale, am descoperit că aceasta împrumutase sume mari de bani de la diverse persoane, acumulând datorii de peste 400.000 de euro fără ca eu să am cunoștință despre acest lucru. În prezent, o mare parte din bunurile noastre comune sunt supuse procedurii de executare silită, la cererea creditorilor“ a arătat Ovidiu Rogoz magistraților Judecătoriei Sectorului 1, iar spusele sale au fost susținute de un martor.
„Soția mea a manifestat dezinteres în relația cu fiica noastră, după ce și-a părăsit familia nu a mai acordat atenție fetei, nu s-a interesat de nevoile și sănătatea acesteia, singurul contact fiind sporadic, telefonic, împrejurări  în care între tată și fiică s-a creat o legătură de afecțiune foarte puternică“ a mai arătat omul de afaceri. Mai mult, fiica lui a fost audiată în camera de consiliu și a spus că vrea să rămână alături de tată, astfel că judecătorii au reacționat în consecință: i-au încredințat copilul și au desfăcut căsătoria din culpa ei. Ionela a făcut recurs la Tribunal, contestând culpa ei exclusivă, întrucât fiica lor devenise majoră, în ianuarie 2012. „Apelanta a apreciat că relația dintre părți este iremediabil distrusă, dar este convinsă că o parte din vină o poartă și intimatul, și a fost profund îndurerată când a aflat că el a considerat că numai apelanta este vinovată de situația în care se află și că spune că a fost lipsită de interes față de fiică, raportându-se numai la ultimii doi ani și ștergând cu buretele primii 16 ani de viață ai fiicei, când apelanta i-a fost alături în permanență“ au reținut judecătorii Tribunalului. Ovidiu Rogoz s-a declarat de acord cu divorțul din culpă comună, printr-o procură notarială, astfel că căsătoria a fost desfăcută în apel, la Tribunal.

Au marcat căsătoria la exact două luni de la divorț!

Europarlamentarul Corina Crețu s-a căsătorit cu afaceristul Ovidiu Rogoz la numai o lună după ce acesta a scăpat oficial de „bagaj“, respectând astfel spiritul și litera legii. Aspectul moral poate fi însă discutat, având în vedere că omul de afaceri și fosta lui nevastă s-au războit crunt la divorț, el acuzându-și consoarta că și-a abandonat familia pentru afacerile din Dubai. Combatanții au căzut la pace la judecarea apelului, tocmai pentru ca bărbatul să-și trăiască viața alături de noua lui iubită, actual­mente soție cu acte, fosta consilieră a ex președintelui țării Ion Iliescu.
Corina Crețu a îmbrăcat rochia de mireasă, alături de Ovidiu Rogoz, pe 10 noiembrie, într-o ceremonie cu ștaif care a avut loc la biserica Sf. Spiridon Vechi din București. De la eveniment nu avea cum să lipsească bărbatul care a marcat-o puternic, din punct de vedere intelectual, pe Corina Crețu, și aici este vorba, bineînțeles, de  fostul șef al statului, Ion Iliescu. Bârfa și-a făcut apariția imediat, iar invitații și-au tot dat coate, șușotind că însurățelul, trecut bine de prima tinerețe, ar fi puțintel cam ocupat din prima căsnicie. Nu era chiar așa, dar bârfa avea un sâmbure de adevăr, având în vedere că divorțul dintre Ovidiu Rogoz și fosta lui soție, Ionela, se pronunțase tocmai în vara acestui an. Din punct de vedere legal, Ovidiu Rogoz a fost nevoit să aștepte ca hotărârea de divorț să devină definitivă și irevocabilă, și acest lucru s-a întâmplat la 30 de zile după ce decizia Tribunalului București a fost redactată și comunicată foștilor soți, procedură îndeplinită la data de 10 septembrie 2012. Din acel moment, Ovidiu Rogoz ar fi trebuit să aștepte o lună pentru a se însura, dar a preferat să aștepte două. Mai mult, el a dorit să marcheze întrucâtva divorțul, pentru că ales să-și unească destinele cu Corina Crețu, fix la două luni de la oficializarea divorțului!

Mihai Niculescu

1 COMENTARIU

 1. Sfaturi pentru Romania
  1. Modernizati Pietele.
  2.Dati ajutor fermierilor.
  3.Controlati folosirea de ingrasaminte chimice , pesticide s.a.produse chimice.
  4. Incurajati productia locala.
  5. Invatati sa, Zambiti .
  4. Fiti Politicosi.
  5. Cu INTELIGENTA stati F. Bine.
  6. Puneti o in Practica, mai eficient.
  7. Sa fiti FERICITI !
  8.Aveti o tara frumoasa.
  9.Lipsesc Gospodari Priceputi.
  10. Incurajati Meseriile. Meseria- Bratara de aur.
  SANT 10 PTR. NOTA 10 !
  Julia D.
  Canada

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.