Acasă Actualitate Corina Crețu, ”rândunica” serviciilor ruse, trimisă de PSD la Ambasada SUA

Corina Crețu, ”rândunica” serviciilor ruse, trimisă de PSD la Ambasada SUA

DISTRIBUIȚI

 

Am scris deunăzi despre impunerea Corinei Crețu în fruntea listei de candidați ai PSD la europarlamentare, arătând că astfel se confirmă ceea ce puțini realizează, respectiv faptul că adevăratul șef al PSD, masculul Alfa este tot Ion Iliescu. Bâtrăna șandrama comunistă este cel mai activ reprezentant al PSD, conducând nu doar din umbră ci ieșind din când în când la vedere, din mocirla politchiei, otrăvind totul cu răsuflarea sa .

 

Ieri a mai avut loc un eveniment ce probează încă odată, dacă mai era nevoie că PSD-ul este condus de Ilici, Ponta nefiind decât marioneta băgată la înaintare, pe post de hopa-mitică. La Ambasada SUA au fost ieri invitați șefii de partide, la solicitarea unui emisar special al Departamentului de Stat. Oficialul american era Hoyt Lee, adjunctul Victoriei Nuland – asistentul secretarului de stat american. Scopul întâlnirii?Potrivit Biroului de diplomație publică al Ambasadei ar fi fost vorba de o vizita de rutina, o discuție pe marginea unor aspecte referitoare la relațiile bilaterale și parteneriatul strategic plus analiza situației din regiune respectiv a conflictului din Ucraina, agresiunea trupelor rusești.

 

Românii au învățat descifrarea codurilor subtextuale încă de când citeau în dungă Scânteia. Numai pentru naivii fără nicio glagorie , tot ce zboară se mănâncă. Când avem nave americane în Marea Neagră, avioane americane și NATO plimbându-se prin văzduhul național, lungi garnituri de tren încărcate cu tehnică militară americană ce străbat de la Vest la Est România, plus o suplimentare de la simplu la dublu a forțelor militare americane – iar tema discuției este „parteneriatul strategic” – adică tematica militară, că asta înseamnă strategic, înseamnă mușchi, este evident că numai o discuție de rutină, obișnuită, nu a avut loc. Mai ales în contextul mobilizării generale a României, pe etape și în așteptarea următoarelor mișcări ale Rusiei. Rusia care a devenit din ce în ce mai agresivă și mai isterică la adresa României, cel puțin la nivel de propagandă. Iar propaganda a precedat întotdeauna la ruși agresiunea. Când Putin îl mobilizează pe pionul numărul unu al propagandei Kremlinului, șeful Russia Today, să atace vitriolant România înseamnă că miza e groasă. Iar când Traian Băsescu, șeful statului român se referă la nevoia chemării sub arme a rezerviștilor aflați (și) în Diaspora, semnalul este mai mult decât clar.

 

 

 

Ponta se întâlnește cu drag cu rușii, dar evită americanii

 

 

 

Ce face însă așa zisul premier în acest context? Se echivează, din nou, de la o întâlnire cu un oficial american, după ce data trecută s-a făcut de râs pitindu-se de Victoria Nuland, șefa oficialului care se află acum la București. Ponta a pretins de data asta că nu e disponibil deoarece era la…Bacău, unde a servit mititei cu Dragnea.

 

Mai mult, o trimite la Ambasada SUA pe exact acea persoană despre care Pacepa zice că ar putea fi o unealtă a serviciilor ruse , o ”rândunică ” utilizată pentru compromiterea generalului Powell, potențial candidat la președinția SUA, de către Ion Iliescu.

 

 

 

O ”curtezană versată”

 

Fostul consilier prezidențial al lui Ion Iliescu, Eugen Mihăescu, o descrie însă magistral într-o carte de memorii din care se înțelege că el a introdus-o pe Corina Crețu în patul lui Ion Iliescu, înșelând vigilența tovarășei Nina. Autoritatea sa este cu atât mai consistentă cu cât rezultă că acesta i-a fost mentor, tutore, și totodată binefăcător, deoarece el i-a salvat vederea Corinei Crețu, plătind din banii săi prima sa operație executată de un chirurg eminent american.

 

Cităm din memoriile sale: „Chiar dacă n-a avut câștig de cauză, Corina a învățat lecția și a știut să profite de situație lăsând să se înțeleagă la Cotroceni că eu sunt protectorul ei. Aceasta a fost tehnica pe care a întrebuințat-o, de atunci încolo, ca să reușească să avanseze din umila poziție de documentarist la cea de purtător de cuvânt al președinției. Trebuie să admit că a știut să aibă grijă de propria carieră! Și nu i-a fost ușor!

 

Asemenea unei curtezane versate, răspândea zvonul că ar fi încurcată cu unul sau altul dintre politicienii parti­dului. Întotdeauna altul decât cel care era amantul ei în realitate și, mai ales, unul superior ierarhic. Azi se auzea că e cu Oprescu și, de fapt, era cu Fulga și tot așa.

 

Corina și-a construit cariera cocoțându-se pe umerii bărbaților prin patul cărora a trecut, dar păstrând un aer inocent, care a reușit să o păcălească până și pe suspicioasă doamna Nina. Soția președintelui a primit-o pe Corina în casă și a luat-o sub aripa ei oblăduitoare.“

 

Eugen Mihăescu oftează dezamăgit spunând că fostă ziaristă nu „mai amintește de față de cartier băgăcioasă, lipicioasă ca o gumă de mestecat, care ți se lipește de deget, o scuturi și ți se lipește de toată mâna“. Timpul și funcțiile ar fi metamorfozat-o pe tânăra Corina într-o “tanti cu mărgele“ care și-a „pierdut tot hazul“. „Atunci când am cunoscut-o, era un măr domnesc. E drept că înăuntru era un vierme…“, concluzionează Mihăescu.

 

 

 

Experta în prohaburi – la discuții strategice la Ambasada SUA

 

 

 

Mai sunt și alte pasaje de interes cu privire la modul în care este percepută pupila lui Ilici de către apropiații săi, de exemplu descrierea următoare: „Înaltă și nu prea slabă, cu pulpele pietroase dezgolite de fusta prea scurtă și tricoul subțire, prin care se ghiceau sânii fără sutien, Corina îți aruncă o privire ușor sașie și asimetrică, dar impertinentă, cu care parcă te deschidea la prohap“. A mai sugerat Eugen Mihăiescu și motivele pentru care Ion Iliescu a adus-o lângă el pe Corina Crețu: „Oricine îl cunoaște însă, cât de cât, pe Iliescu știe că este foarte scrupulos atunci când vine vorba de rude sau prieteni. Dar dacă îi iese în cale vreo purtătoare de fustă cu sex-appeal, dă dracului toate principiile!“

 

 

 

Este evident că Ilici a pilotat-o pe la spate pe pupila sa, cu mână de fier, mâna de mascul Alfa. A devenit clar pentru oricine mai avea până acum vreo umbră de îndoială cine-i Șefu’ în PSD, cine conduce din umbră ca lider informal, din postura de mascul Alfa și cine-i Beta ăsta de Ponta, pus formal la vedere, pe post de păpușică trasă de sfori de Taica Ilici, această alfamumie a Partidului.

 

În această grupare intitulată PSD nu există niciun fel de mișcare în front, Ilici dictând în continuare după cum vrea mușchii săi, ceea ce arată că pe fond toți membrii grupării se supun unui tipar în care antropologia n-are ce face, că se ocupă de oameni, în schimb operează etologia și zoologia.

 

Faptul ca zoologia de haită definește PSD-ul se probează cu claritate încă odată odată cu trimiterea Corinei Crețu la Ambasada SUA după tot penibilul scandal legat de numele demoazelei lui Ilici, devenită datorită hackerului Guccifer o vedetă mondială, o lume întreagă având ocazia să citească jalnicele misive de amor turbat scrise de pupila lui Ilici, mai tinerelului Colin Powell, generalul american compromis public pe această cale.

 

Zeci de milioane de internauți din întreaga lume au preluat imaginile cu europarlamentara româncă ce-i trimitea sinistre poze din jacuzzi și cu ea în costum de baie unuia dintre cei mai cunoscuți generali americani, iar marile rețele de știri ale lumii au descris-o pe caraghioasa fată de casă a lui Ion Iliescu drept o ciudată care scrie într-o broken english, un fel de ridicolă Mata Hari de Dâmbovița care tot încearcă să-l ademenească pe Colin Powell să-i cadă la pat. O notorietate negativă la care se mai adaugă un aspect.

 

 

 

”Rândunica ”

 

 

 

Pe un site american reluat parțial în presa de la noi, Pacepa și-a dat cu părerea, afirmând că Corina Crețu ar putea fi o rândunică – lastoșca pe rusește, băgată în paturile celor care erau ținte pentru ruși.

 

La mai bine de o săptămână după ce Curentul a marcat aspectul utilizării Corinei Crețu pe post de rândunică „ridicolă Mata Hari de Dâmbovița care tot încearcă să-l ademenească pe Colin Powell să-i cadă la pat, manevrată din spate de Ion Iliescu și făcută de râs de americani”, Pacepa a apărut și el public și a afirmat exact același lucru.

 

La data în care Curentul publica la cald materialul intitulat „Corina Crețu, manevrată din spate de Ion Iliescu, făcută de râs de americani” (http://www.curentul.ro/2013/index.php/2013080589539/Actualitate/Corina-Cretu-manevrata-din-spate-de-Ion-Iliescu-facuta-de-ras-de-americani.html), nicio publicație din România sau din restul lumii nu abordase scandalul răvașelor amoroase cu care îl bombarda pupila lui Ilici pe Colin Powell într-o altfel de cheie decât cea bulevardieră, de tabloid.

 

Am semnalat de la bun început unele mici amănunte ce conturau o cu totul altă imagine și mai ales menționarea faptului că toate aceste scrisorele adresate de Crețu lui Powell erau re-trimise și Dacianei Ponta, fată de cadru al Securității, după cum tot Curentul a menționat în premieră.

 

Faptul că nici până acum Daciana Ponta n-a suflat o vorbuliță în apărarea bunei sale prietene a întărit ideea ca „afacerea Cretu-Powell” are și alte dimensiuni.

 

Chiar și Ponta însuși nu este străin de legături cu un cadru GRU, generalul Kostyal, condamnat pentru spionaj în favoarea URSS în vremea lui Ceaușescu. Citez tot din Curentul: „Generalul Ștefan Kostyal a fost unul dintre personajele-cheie în jurul cărora au gravitat interesele sovietice legate de Revoluția din România, un bolșevic convins până în măduva oaselor, care nu încetat să lupte niciodată pentru impunerea în România a modelul sovietic. Provenind dintr-o familie de etnici unguri comuniști din Timișoara, după studiile la Academia Superioară Militară din Moscova (1956-1958), Kostyal avea să devină general al Armatei Române iar în anii 80 a făcut parte din grupul care plănuia uciderea lui Ceaușescu, alături de generalul Nicolae Militaru. Kostyal nu s-a jenat să vorbească despre cum ținea legătura cu rușii prin intermediul Ambasadei de la București iar soția sa rusoaică îi mijlocea întâlnirile acolo. Kostyal mai spunea că în grupul respectiv s-au mai aflat și Ion Iliescu și Virgil Măgureanu, care urmau să se ocupe de partea politică a mișcării anti-Ceaușescu, în timp ce sarcinile militare le reveneau lui Kostyal și Militaru. După ce s-a aflat de planul lor, Kostyal a fost aruncat în închisoare în anii 80 cu nimeni altul decât Sorin Ovidiu Vântu, închis pentru mici găinării și devenit apoi mega mogul”.Iar Ponta, și el în contact cu Kostyal, devine premier, ca să vezi coincidență. Iar odată ajuns premier fuge fuguța în brațe la Putin, cum o făcea și Geoană pe vremuri.Interesante vremuri…

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.