Acasă Actualitate Corina Drăgotescu – eliminată de pe lista sinecuriștilor MAE

Corina Drăgotescu – eliminată de pe lista sinecuriștilor MAE

DISTRIBUIȚI

Zilele trecute pe adresa redacției am primit din partea MAE un răspuns scurt și cuprinzător cu privire la Corina Drăgotescu, ca urmare a unei solicitări oficiale din partea redacției Curentul, în care se cerea lămurirea statutului actual al vuvuzelei infractorului pușcăriaș Sorin Ovidiu Vîntu.Ziarul Curentul a relatat în septembrie modul în care Corina Drăgotescu a ajuns să fie plătită din banii publici ai românilor după ce declarase , pe un ton superior, că pleacă în America pentru că s-a săturat de România.
MAE ne-a răspuns că acesteia nu i-a mai fost reînoit contractul cu consulatul român din Los Angeles după două luni în care aceasta a lucrat part-time pentru 1500 de dolari pe lună.
În octombrie 2012, într-un reality show lacrimogen la televiziunea lui Ghiță, Drăgoteasca și-a anunțat intenția de emigrare, pe motiv că în America e toleranță mai multă, că nu mai suportă pe Boc și că în general e mai cool în State, după ce Ilici și haita sa, din care face parte și ea, au distrus România.
Ca să-i fie cât mai călduț traiul în America, Drăgotescu a fost cadorisită de PSD cu o sinecură de 1500 de dolari pe lună, la consulatul român din Los Angeles, sub forma unui contract de prestări de servicii de mediatizare a activității românilor din Los Angeles. Mulți dintre românii din America fac parte din categoria celor care au fugit din România în anii ’90, după sălbatica represiune a Pieței Universității, aplaudată din răsputeri de Corina Drăgotescu care susținea atunci în scris că “minerii au făcut bine că au distrus jumătatea putredă a mărului”.
Alții au ajuns în SUA înainte de 1989, au fugit trecând prin peripeții teribile, cum a fost cazul mamei mele, fiind oameni care au avut de suferit, fie le-a fost retrasă cetățenia română și nu mai așteaptă pensii sau ajutoare din România, deși au muncit o viață în România, pe brânci, fie sunt oameni cărora statul comunist le-a confiscat tot, îndestulându-i pe urmașii de bolșevici de teapa celor din cartierul Primăverii.
 În iunie 1990, Corina Drăgotescu făcea parte din dispozitivul de dezinformare și propagandă al FSN-ului de extracție moscovită și făcea apologia crimei și violurilor minerilor, aduși de Ion Ilici Iliescu din subterane pentru a-i măcelări pe studenții din Piața Universității și pe intelectualii bucureșteni. Ea, care acum pretinde că a ales America pentru că standardul toleranței este mai ridicat, a contribuit direct aici, în România la regimul criminal și intolerant promovat de Ion Iliescu, cârpa kaghebistă care a nenorocit două generații de români.
Corina Drăgotescu nu l-a slujit doar pe criminalul cu mâinile roșii de sânge până la coate ci și pe Sorin Ovidiu Vîntu.
Curentul a oferit o listă concretă cu oamenii plătiți de Vântu și cu sumele adesea fabuloase pe care s-au vândut conștiințe din lumea presei, din lumea politică, dar și din lumea artistică. Lista cu oamenii aflați în slujba lui SOV este impresionantă, la fel ca și sumele pe care s-au vândut jurnaliștii care ne țin zilnic lecții de morală la televizor. Ani de-a rândul o serie de ziariști și analiști au pozat pe post de independenți, dar potrivit documentelor publicate de noi reiese că erau dependenți de ani buni de filonul de bani al lui Vântu, bani furați de la sutele de mii de români înșelați cu concursul direct al „jurnaliștilor” din solda sa.
 Ca o adevărată nostalgică a comunismului, Drăgoteasca a achiziționat brandul fostei tribune a PCR, Scânteia, anunțând, până să se mute în America că are de gând să resusciteze grețoasa platformă a comunismului.

Agenta lui Vîntu – plătită regește

Potrivit datelor oficiale publicate de „Curentul“, Corina Drăgotescu a încasat nu mai puțin de 5.247.310.000 de lei doar în trei ani. 5 miliarde de lei vechi, o sumă care însă nu i se părea suficientă pentru prestația ei de amestecătoare cu lopata în hazna. Ne aducem aminte însă cu câtă ipocrizie anunța Corina Drăgotescu, la un moment dat, că demisionează de la Realitatea deoarece are salariul prea mic. În timp ce dădea aceste declarații, individa încasa circa 3.000 de euro pe lună. În 2009, când Corina se plângea de scăderea salariului, aceasta a primit brut 1.541.510.000 de lei, mai mult decât în 2008, când a încasat 1.241.000.000 de lei.
Corina Drăgotescu avea fir direct cu Vîntu, acționând sub nemijlocita sa coordonare. În noaptea de 6 spre 7 decembrie 2009, după după turul al doilea al Prezidențialelor, imediat după miezul nopții, Vîntu a contactat-o pe Corina Drăgotescu (care se aflase la sediul PDL unde se desfășura numărătoarea paralelă a voturilor). Vîntu o pilota îndeaproape.
S. O. VÎNTU: Să nu te transformi într-un agent de intoxicare al lor.
CORINA DRĂGOTESCU: Nu! Nu, nu, nu!
S. O. VÎNTU: Asta era ceea ce vroiam să te rog!
CORINA DRĂGOTESCU: Categoric nu! Categoric nu!
S. O. VÎNTU: Asta era ce…
CORINA DRĂGOTESCU: Acuma urcă operatorul cu colega de la Social, filmează tabelul să și-l asume. Eu nu-mi asum nimic. Dacă dă imaginea, ca să vadă, mă rog, să fie…
S. O. VÎNTU: Deci, nu te transforma într-un agent! Nu te transforma într-un agent de manipulare al lor!
CORINA DRĂGOTESCU: Bine”.
Evident Corina era agentul exclusiv de manipulare a lui Vîntu.
Pentru întreaga sa activitate desfășurată împotriva românilor și în beneficiul haitei de prădători ai lui Ilici,  Corina Drăgotescu a beneficiat și în America de privilegiul de a încasa niște dolari tot din banii românilor. Până recent când – urmarea a indignării românilor din SUA manifestate public și a articolelor din presă, MAE a renunțat la serviciile ei.
Mulți români au postat chiar pe pagina ei de facebook comentarii elocvente:
„ai zis că te duci în SUA pentru o viață mai bună, dar văd că tot de la statul român (ambasada) și de la noi sugi bani! Zdreanță comunistă! marș la muncă cinstită și lasă parazitarea pe cârca poporului român!”
„Esti la fel ca Ursu, Gâdea, Becali, Cioabă, Iliescu sau Voiculescu. Jeguri!”
„vă doresc o viață lungă, lungă, măcar și pentru pentru a putea să primiți înapoi tot ce ați dat și poate să vă căiți, măcar pentru ce ați spus și cum ați spus”

Pentru reamintire, un pasaj din opera publicistică a Corinei Drăgotescu

13.06.1990, Adevărul, Corina Dragotescu: "Piața Universității continua sa fie pentru multi oameni un motiv de îngrijorare, datorita apariției actelor de violenta din partea unora dintre manifestanți. Că exista subterane politice, că undeva un creier diabolic elaborează o tactica a demonstrației, că sunt in Piață oameni de buna credință, care continua sa aibă impresia ca ceea ce fac ei acolo este rodul unei spontaneități revoluționare, astea sunt lucruri pe care deja le știm cu toții. (…) Cat despre Piața Universității, poliția declară ca nu intervine fiindcă ii este teama. Da, avem o politie care sta si se uita neputincioasa atunci când este bătută, huiduita si împroșcată cu noroi. Totuși, pe ici, pe colo, atunci cand mitingistii săvârșesc infracțiuni de genul furturi de buzunare sau de mașini, politia intervine, evitând însă un impact cu demonstranții."
Am fost unul dintre organizatorii și inițiatorii manifestației din Piața Universității. În cele 54 de zile n-a avut loc niciun gest de violență din partea studenților, nu a fost săvârșită nicio infracțiune, demonstrația fiind unu dintre cele mai pașnice și non-violente forme de protest din lume. Textele Corinei Drăgotescu nu erau altceva decât îndemnuri și susținere pentru organele represive, ea nefiind altceva decât o mizerabilă apologetă a represiunii și Mineriadei. Părtașă și complice la crimă.

George Roncea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.