Acasă Actualitate Chevron a capitulat deocamdată în fața răscoalei sătenilor din Pungești

Chevron a capitulat deocamdată în fața răscoalei sătenilor din Pungești

DISTRIBUIȚI

Reprezentanții companiei Chevron au anunțat, joi, că suspendă activitatea privind explorarea gazelor de șist în localitatea vasluiană Siliștea, în urma protestelor din ultimele zile.
Potrivit unui comunicat transmis, joi, de reprezentanții Chevron, prioritatea companiei este de a desfășura o activitate "într-un mod sigur și responsabil față de mediul înconjurător".
"Chevron poate confirma astăzi (n.r. – joi) suspendarea activității în Siliștea, comuna Pungești. Prioritatea este să desfășurăm activități într-un mod sigur și responsabil față de mediul înconjurător în conformitate cu acordurile de mediu pe baza cărora operăm. Chevron își reiterează angajamentul de a avea relații constructive și pozitive cu comunitățile unde își desfășoară activitatea", se arată în comunicatul citat.
Peste o sută de persoane din Siliștea (Vaslui) protestează, joi, pentru a patra zi consecutiv, în perimetrul unde Chevron ar urma să amplaseze o sondă de explorare a gazelor de șist.
În cursul dimineții de joi, societatea angajată de Chevron pentru amenajarea platformei pe care urmează să fie amplasată sonda de explorare a gazelor de șist și-a retras din zonă cele două utilaje – un excavator și un buldozer -, în huiduielile manifestanților.

Olga Dumitrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.