Acasă Actualitate Corina Dumitrescu i-a întins o capcană Președintei CSM care, ulterior, a fost...

Corina Dumitrescu i-a întins o capcană Președintei CSM care, ulterior, a fost acuzată la RTV că minte

DISTRIBUIȚI

Miercuri seara, la RTV, emisiunea moderată de Cătălin Striblea. În studio, Corina Drăgotescu, Marius Pieleanu și Florin Iaru. Se discută despre greșelile gramaticale din CV-ul aspirantei la poziția de ministru al educației, despre neatenția acesteia la detalii etc. Spre sfârșitul emisiunii, Striblea, ușor siderat, anunță că „avem un drept la replica” referitor la greșelile gramaticale ale viitoarei  ministrese. Stupoare în studio: dreptul la replică nu este dat de doamna Dumitrescu, ci de Președinta CSM, Alina Ghica. Care, delicată, explică despre staful tehnic care scrie aceste CV-uri și,  prin urmare, doamna Dumitrescu este deasupra bănuielii că nu cunoaște limba română. Cei din studio își exprim nedumerirea: „dar asta am spus și noi că e un consilier care a greșit” Judecătoarea Alina Ghica subliniază din nou că membrii CSM sunt obligați să-și afișeze CV-urile și declarațiile de avere.

 După câteva minute,  Striblea o întreabă: „dar chiar așa, doamna judecătoare să sunați să dați drept la replica pentru asta?” Judecătoarea face o pauza și spune: „reporterul dvs. m-a sunat și mi-a solicitat să îmi exprim părerea”.  „Nu-i adevărat, aceasta este o minciună,” a declarat iritat  Striblea, continuând: „Dvs. l-ați sunat pe reporter să-i spuneți că vreți să intrați să dați un drept la replică”. Judecătoarea afirmă calmă : „eu am fost sunată și mi s-a solicitat să intervin”. Striblea se enervează și ridică tonul: „este o minciună!” Judecătoarea salută și închide. Invitații comentează stupefiați: „oamenii ăștia dau verdicte?” În câteva minute intervine Mihuț Năstăsache, reporterul cu pricina care explica: el a a fost sunat de purtătorul de cuvânt al CSM, el fiind acreditat la aceasta instituție, care i-a spus ca doamna Ghica vrea sa dea un drept la replica. Prin urmare el a transmis numărul doamnei Ghica în regie, domnia sa a fost sunată și a intervenit. Ați înțeles filmul? Purtătorul de cuvânt al CSM i-a sunat și pe reporter și pe judecătoare și le-a spus la fiecare, că celălalt dorește intervenția telefonică, obținând astfel în cel mai simplu mod ca însăși președinta CSM să-i ia apărarea doamnei Corina Dumitrescu. Nesperat „avocat”, nu-i așa?

Iată cum combinația între o soție de deputat PSD, ce-i drept pasionată de „innot“ și școlită la „Standford” și un purtător de cuvânt al CSM, fost lucrător al DGIPI, poate să  ducă la jignirea fără precedent, în direct în Prime-time a președintelui CSM.
Doamna judecătoare așa se întâmplă și cu unii din­tre justițiabili: au încredere în oameni și apoi încasează! ?ê?£i nu jigniri la tv, ci ani de pușcărie!
P.S. CSM nu trebuia să ofere niciun fel de explicații în legătură cu CV-ul doamnei Corina Dumitrescu, întrucât documentul „disecat“ de presă era luat de pe site-ul Senatului , fiind completat în iunie 2008, când soția deputatului PSD Cristian Dumitrescu a fost propusă  pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii, din partea societății civile.

Mihaela Dobrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.